Perez looft Feyenoord-uitblinker: “Gewoon een goede speler”

Foto: Perez looft Feyenoord-uitblinker: “Gewoon een goede speler”

Doorgaans is Kenneth Perez erg kritisch op Feyenoord (in het bijzonder op Orkun Kökçü), maar van wat de Rotterdammers tegen FC Twente lieten zien afgelopen zondagmiddag werd de analist wel vrolijk.

In Dit Was het Weekend looft Perez onder meer spits Santiago Giménez. “Hij scoorde, maar nog los daarvan. Hoe hij beweegt, zijn techniek laat zien, af en toe even het tempo eruit haalt… Die goal was zijn beste moment van de dag, maar ik vind het ook gewoon een goede speler. Danilo wordt normaal alleen opgesteld om hard te werken. Dat is niet wat je wil horen als spits, maar het hoort erbij.”

Kees Kwakman zag hoe trainer Arne Slot zijn systeem aanpaste op de kwaliteiten van Giménez. “Met Danilo in de spits geven ze altijd met drie aanvallers druk. Met Gimenez wordt dat een 4-4-2. Szymanski komt er voorin bij en de buitenspelers worden middenvelders. Dat deden ze nu hartstikke goed; FC Twente kon daar niet goed onderuit spelen en had het daarom voetballend af en toe lastig.”

‘Sterk van Slot’

Al ziet de Volendammer daar ook een gevaar in. “Op het moment dat je lager komt te spelen en meer moet verdedigen, komen je buitenspelers in situaties terecht die je liever niet wil. Dan moeten ze echt rond de zestien verdedigen.”

Datgeen gebeurde ook bij de kopgoal van Joshua Brenet, die vrij opdook voor Quillindschy Hartman langs. “Maar over het algemeen past dit bij Gimenez beter, omdat hij wat minder hoeft te lopen”, constateert Kwakman. En Perez besluit: “Dat vind ik sterk van de trainer. Ik denk dat veel spitsen dit graag zouden willen. Je bent dat fitter voor de goal, als je datgene moet doen waarvoor je er eigenlijk staat.”

Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Giménez is beter dan Danilo

  • Eens
  • Oneens
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie