Paris Saint-Germain is kampioen, maar dat is eigenlijk niet genoeg

Foto: Paris Saint-Germain is kampioen, maar dat is eigenlijk niet genoeg

Paris Saint-Germain heeft een soort abonnement op de Franse landstitel en op zaterdagavond sleepten de Parijzenaars de Ligue 1-titel opnieuw binnen. Het was echter niet bepaald een feestwedstrijd tegen Strasbourg en het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Paris Saint-Germain viert kampioenschap ingetogen

De wedstrijd in Straatsburg voelde aan als een ‘moetje’ voor de sterren van trainer Christophe Galtier. In Stade de La Meinau had PSG dan ook genoeg aan een gelijkspel en de Parijzenaars waren duidelijk niet naar het stadion afgereisd voor méér.

Het voetbal van Paris Saint-Germain was plichtmatig en de eerste helft leverde bijzonder weinig spektakel op. Habib Diallo was dicht bij de 1-0 voor Strasbourg, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant probeerde Lionel Messi het in één keer uit een vrije trap, maar zijn poging verdween naast.

Het was de Argentijn die vervolgens de 0-1 maakte: op aangeven van zijn aanvalspartner Kylian Mbappé was het een koud kunstje voor de wereldkampioen om te scoren. In de slotfase werd het echter alsnog 1-1: Morgan Sanson zag zijn schot gekeerd worden, maar Kevin Gameiro was er als de kippen bij om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Geen feestje

Na het laatste fluitsignaal werd het kampioenschap wel gevierd door de PSG-spelers, maar ook weer niet écht. Het is algemeen bekend dat de Parijzenaars al jaren mikken op Champions League-winst, maar die ontloopt de sterrenformatie telkens. Eigenlijk was het feest groter bij de voetballers van Strasbourg, die ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief zijn.

Wint Frankrijk het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Niet genoeg?

  • Inderdaad
  • Ben ik het niet mee eens
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie