‘Paniekerig Ajax: 17 miljoen’

Foto: ‘Paniekerig Ajax: 17 miljoen’

Toen Ajax gisteren nog een laatste keer bij Tottenham Hotspur aanklopte voor Steven Bergwijn, vroeg CEO Daniel Levy opeens dertig miljoen euro voor de buitenspeler. Daarop besloten de Amsterdammers om definitief af te haken.

De onderhandelingen tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars en The Spurs verliepen daarvóór echter al heel erg moeizaam, waardoor de nummer één van de Eredivisie naar alternatieven keek. De Portugese krant Récord repte van een fiks bod op Francisco Conceição en de Braziliaanse media liepen constant te koop met de link tussen Ajax en Giovani (Giovani Henrique Amorim da Silva) van Palmeiras.

De website Mercado do Futebol schrijft vandaag dat de Amsterdammers behoorlijk paniekerig allerlei biedingen uitbracht op het laatstgenoemde talent. Drie in totaal, aldus het medium, met als hoogste bod liefst zeventien miljoen euro (inclusief bonussen). Het was de Eredivisie-topclub dus menens, maar Palmeiras hield zijn poot stijf en zei ‘nee’, ‘nee’ en nog eens ‘nee’.

Niet aan de orde? Of toch wel?

Voetbal International-journalist Freek Jansen meldde op transferdeadlinedag: “Ze (de scouting van Ajax, red.) waren ook in Brazilië, maar dat was meer voor de langere termijn. Onder meer Giovani van Palmeiras hebben ze gezien daar, groot talent, 18 jaar. Hem willen ze op termijn echt wel richting Amsterdam halen, maar dat was voor nu nog niet aan de orde, dus dan doen ze het met de huidige selectie.”

Volgens de Braziliaanse media was dit dus wél aan de orde en was Ajax koortsachtig op zoek naar een vervanger van David Neres, inmiddels eigendom van het Oekraïense Shakhtar Donetsk. De Amsterdammers werden echter met een kluitje in het riet gestuurd…

Win 15 keer je inleg als Ajax de Champions League wint!

Geloof jij de Braziliaanse media?

  • Ik wel
  • Ik niet
1627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie