‘Overmars kan Ajax-hereniging uit hoofd zetten’

Foto: ‘Overmars kan Ajax-hereniging uit hoofd zetten’

De roep op de terugkeer van Marc Overmars bij Ajax werd de afgelopen weken steeds groter. De voormalig directeur spelerszaken moest vetrekken wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat bleek niet alleen tegenover ondersteunend personeel, bleek uit berichtgeving van Het Parool.

Onder andere Keje Molenaar brak de lans al voor Overmars bij Ajax. De voormalig vleugelflitser lijkt voorlopig nog niet terug te kunnen naar Amsterdam. Het onderzoek rondom zijn gedrag, waar zowel Ajax als Overmars aan meewerken, loopt volgens de NOS nog steeds.

Dat niet alleen ondersteunend personeel, maar ook speelsters van Ajax Vrouwen het grensoverschrijdende gedrag van Overmars zouden hebben ervaren, zorgt ervoor dat de gesprekken voor het onderzoek traag verlopen.

Onderzoek naar Overmars bij Ajax

Het Parool schrijft daarover: “Dat speelt ook een rol bij de weigering van oud-speelsters van Ajax Vrouwen om met naam en toenaam te getuigen in het nog altijd niet afgesloten tuchtrechtelijk onderzoek tegen Overmars.”

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) bevestigde aan de krant dat het onderzoek nog steeds loopt. Dat mensen anoniem willen blijven, helpt echter niet. “Volgens ingewijden zijn er contacten met oud-speelsters, maar willen zij alleen anoniem met het ISR praten uit angst voor repercussies. En omdat anonieme meldingen in het tuchtrecht niet bruikbaar zijn – de beschuldigde kan zich daar niet tegen verweren – brengt dat het onderzoek vooralsnog niet verder.”

Overmars moest halsoverkop vertrekken bij Ajax nadat er meerdere gevallen van grensoverschrijdend gedrag werden gemeld bij Ajax. Sinds het vertrek van de directeur spelerszaken klinkt er een roep om de terugkeer van de succesvolle technische man, maar dat lijkt er door het onderzoek voorlopig niet in te zitten.

Keert Overmars terug bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
1980+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie