‘Oude bekende als nieuwe coach FC Groningen’

Foto: ‘Oude bekende als nieuwe coach FC Groningen’

FC Groningen ontsloeg gisteren Frank Wormuth wegens de onrust én de teleurstellende resultaten. Journalist Thijmen van Wissing (RTV Oost) heeft wel een idee over de opvolging van de Duitser, zo vertelt hij in Voetbalpraat op ESPN.

“Ik denk dat ze bij Dick Schreuder (PEC Zwolle, red.) gaan uitkomen, die heeft daar ook nog gevoetbald. Ik las vandaag ergens Joop Gall. Nou, als ze zo wanhopig zijn in het hoge noorden… Dick Lukkien is in het verleden ook al eens op gesprek geweest. Die zou eerder al in beeld zijn, maar dat is toen niet doorgegaan. Die heeft daar behoorlijk pijn van. Marcel Groninger (huidige assistent-bondscoach Jong Oranje en in het verleden werkzaam bij Groningen, red.) staat er ook goed op. Maar ik denk dat Dick Schreuder zeker op de lijst staat.”

Kenneth Perez gaat voor Fred Grim, die een half jaar geleden werd ontslagen bij Willem II en sindsdien zonder club zit. “Dat is een trainer die bij RKC een visie heeft neergelegd. Bij Willem II ook, om mee te beginnen, alleen donderde dat in elkaar. Maar dat is wel een trainer die een visie heeft en het goed kan overbrengen op zijn spelers. Het is niet zo dat Groningen nu zomaar ergens een goede trainer vandaan kan halen. Je gaat geen trainer vinden die goed bij zijn club zit en dan bij Groningen wil instappen.”

‘Ontslag Wormuth onvermijdelijk’

Voor Van Wissing kwam het congé van Wormuth niet onverwachts. “Ik denk dat dit zijn leukste werkdag is geweest”, knipoogt hij. “Ik dacht al na een paar weken dat het gedoemd was om te exploderen. Ik snapte al niet dat Heracles een vierde jaar met hem aanging. Hij is filosofisch en ik denk dat ze daar bij Groningen na drie dagen al klaar mee waren. Hij gaat vaak het conflictmodel aan. Bij Heracles deed hij dat met Kuwas en Van der Water. Dat heeft hij bij Groningen ook geprobeerd.”

De journalist wijst met de beschuldigende vinger niet enkel naar Mark-Jan Fledderus. “Dit is de meest zwarte bladzijde uit de carrière van Wormuth. Die begon het jaar door Vloet op te stellen, vervolgens slaagde hij er met Heracles niet in om in de laatste drie wedstrijden een puntje te pakken en daarna ging het vanaf de eerste dag mis bij Groningen. Er is zoveel onrust geweest vanaf dag één daar. De communicatie rond Michael de Leeuw, dat heeft hij niet goed gedaan. Dit was gedoemd te mislukken.”

Gaat Groningen degraderen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Groningen moet voor Dick Schreuder gaan

  • Eens
  • Oneens
1322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie