Oud-PSV’er maakt ruzie in Spanje: “Maar we zijn als een getrouwd stel”

Foto: Oud-PSV’er maakt ruzie in Spanje: “Maar we zijn als een getrouwd stel”

Andrés Guardado is in de laatste dagen van 2023 bij Real Betis nog flink geclasht met trainer Manuel Pellegrini. Dat bevestigde de oud-PSV’er woensdag. Sinds het meningsverschil speelde de Mexicaanse middenvelder geen minuut meer.

Akkefietje tussen Guardado en trainer Pellegrini

Tijdens de competitiewedstrijd tegen Girona op 21 december werd Guardado al tijdens de rust gewisseld. Dit tot grote verrassing van de inmiddels 37-jarige Mexicaan, die volgens de Spaanse media al voor het eind van het duel het stadion zou hebben verlaten. Dat zou Pellegrini hem, in het bijzijn van de rest van de spelersgroep, hebben verweten.

“We houden van elkaar en maken ruzie”

“De coach en ik zijn als een getrouwd stel. We houden van elkaar en maken ruzie. Daar hoeft niemand van te schrikken, ik zie er ook geen schandaal in”, aldus de routinier tegenover Radio Sevilla. “Ik houd er niet van om uit de school te klappen, maar dit is inderdaad gebeurd. Het was een stevige discussie.”

Guardado stelt dat zijn band met de Chileense oefenmeester nog steeds goed is. “Het zou ook stom zijn als ik nu problemen met hem zou krijgen. Hij was de belangrijkste reden dat ik besloot te blijven. Maar dat betekent niet dat ik moet zwijgen als ik bepaalde dingen vind.”

Het is de vraag af Guardado bezig is aan zijn laatste half jaar als profvoetballer. Zijn contract loopt immers af. “Aan het einde van het seizoen zal ik de knoop doorhakken. Ik vind het nog steeds erg leuk om te spelen, ik voel ook nog steeds prettige zenuwen voor wedstrijden. Zolang dat zo blijft, ga ik door.”

Moet kunnen?

  • Tuurlijk wel
  • Vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie