‘Ajax hoopt met Spanjaard zorgenkindje nu écht op te lossen’

Foto: ‘Ajax hoopt met Spanjaard zorgenkindje nu écht op te lossen’

Ajax heeft naar verluidt Juan Miranda op de korrel. De 24-jarige Spanjaard speelt momenteel bij Real Betis, maar daar heeft de linkervleugelverdediger een aflopend contract. De Amsterdammers hopen hem gratis naar de Johan Cruijff Arena te halen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax wordt gelinkt aan Real Betis-linksback Juan Miranda

Dat meldt de journalist Álvaro Borrego van het medium El Desmarque op maandag. Hij weet dat Ajax niet de enige club is die Miranda in de gaten houdt, zo worden ook Real Sociedad, Olympique Marseille en Benfica genoemd als geïnteresseerde club. Door zijn aflopende verbintenis is de linkspoot, die ook in het centrum kan spelen, een interessant target. Hij neemt pas na het seizoen een beslissing over zijn toekomst. Dit seizoen pendelde Miranda tussen basis en bank bij de huidige nummer zeven van LaLiga.

Jeugdproduct Barça

Miranda doorliep La Masia, de veelgeprezen jeugdopleiding van FC Barcelona. Van een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Na verhuurperiodes bij Schalke 04 en Betis stapte hij in 2021 transfervrij over naar laatstgenoemde club. Na ruim honderd officiële duels in de hoofdmacht gaat Miranda zeer waarschijnlijk Sevilla verlaten. De voormalig jeugdinternational pakte twee jaar geleden met de Spaanse Super Cup zijn enige prijs in dienst van de club. Barcelona ontvangt bij de volgende move 40 procent van de transfersom, maar daar is als transfervrije speler geen sprake van.

Ajax ziet Miranda mogelijk als oplossing voor de problemen op de linksbackpositie, al geruime tijd een zorgenkindje. De dure Borna Sosa wist nog niet of nauwelijks te overtuigen in Amsterdam, terwijl in het huidige systeem met wingbacks Kenneth Taylor de linkerkant vaak bestrijkt. Jorrel Hato is een optie als back, maar wordt idealiter in het centrum geposteerd. Ar’jany Martha werd dit seizoen gewogen en te licht bevonden. In de voorbereiding op dit seizoen wisten zowel Owen Wijndal als Anass Salah-Edinne weinig indruk te maken.

Interessante optie?

  • Ja, zeker transfervrij
  • Nah, niet aan beginnen…
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie