Voormalig PSV’er duikt op in Mexico

Foto: Voormalig PSV’er duikt op in Mexico

Andrés Guardado sluit zijn spelersloopbaan af in zijn geboorteland. Hoewel hij nog een doorlopend contract heeft bij Real Betis, besloten de Spanjaarden hem naar Club León te laten vertrekken.

Langdurige loopbaan van Guardado

De Mexicaanse middenvelder begon in 2005 zijn spelersloopbaan bij Atlas Guadalajara. In twee seizoenen tijd speelde Guardado zichzelf in de kijker van clubs uit Europese topcompetities. Deportivo La Coruña trok in 2007 aan het langste einde en slaagde erin om hem voor meerdere jaren aan de club te vinden.

Na vijf seizoenen vertrok hij vervolgens transfervrij naar Valencia, dat hem verhuurde aan achtereenvolgens Bayer Leverkusen en PSV. Vooral de samenwerking met de Eindhovenaren verliep uitstekend, waardoor PSV hem in de zomer van 2015 voor een bedrag van 3 miljoen euro naar de Nederlandse competitie haalde.

Guardado groeide uit tot een publiekslieveling en bleef nog twee seizoenen in Eindhovense dienst, om in 2017 terug te keren naar Spanje. Bij Real Betis speelde hij de voorbije voetbaljaren een belangrijke rol in de ontwikkeling van het team. Dit seizoen kon hij ook nog rekenen op veel speelminuten: hij stond in 12 competitiewedstrijden op het veld.

Terugkeer in Mexico bij Club León

De middenvelder vond het desondanks tijd voor een terugkeer naar Mexico en diende bij de clubleiding een verzoek in om zijn contract te ontbinden. Daar ging Real Betis mee akkoord. Guardado zette zodoende zijn handtekening onder een contract tot medio 2025, waardoor hij zijn laatste jaren in Mexico slijt.

Is Guardado een clubheld bij PSV?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie