Oud-Ajacieden wijzen PSG de weg in Marseille

Soccernews

Paris Saint-Germain is wederom mede-koploper in Ligue 1. De club uit de Franse hoofdstad speelde tegen Olympique Marseille een uur met tien man, maar won desondanks met 2-1. Oud-Ajacieden Maxwell en Zlatan Ibrahimovic waren verantwoordelijk voor de Parijse treffers, terwijl Gregory van der Wiel een assist voor zijn rekening nam.

Marseille, dat voorafgaand aan het duel één punt minder had dan PSG, was in de beginfase het dichtst bij een treffer. Salvatore Sirigu bracht eerst redding op een slimme vrije trap Mathieu Valbuena, terwijl hij even later Jordan Ayew en wederom Valbuena van scoren afhield. Na een half uur stond de wedstrijd plotseling op zijn kop.

De arbiter gaf een penalty aan Marseille en stuurde Thiago Motta van het veld. André Ayew wist wel raad met het buitenkansje en zette de thuisploeg op voorsprong. Met tien man moest PSG op zoek naar de gelijkmaker. Die zoektocht werd op slag van rust beantwoord door Maxwell. Een goede voorzet van Van der Wiel werd binnen geknikt door de Braziliaanse verdediger.

PSG wist dat het moest winnen om koploper AS Monaco bij te benen op de ranglijst en zocht dus ook na rust de aanval. Wie anders dan sterspeler Ibrahimovic zorgde voor een Parijse voorsprong. Marquinhos werd gevloerd in het zestienmetergebied, waarna [i]Ibracadabra[/i] de toegekende strafschop heel rustig binnenschoot. Ondanks de manmeersituatie slaagde Marseille er in het vervolg niet meer in om er een slotoffensief uit te persen. Florian Thauvin was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar een sterk keepende Sirigu voorkwam een treffer.