Oud-Ajacied bejubeld: “Niets verleerd”

Foto: Oud-Ajacied bejubeld: “Niets verleerd”

Julian Nagelsmann is zeer tevreden over de manier waarop Noussair Mazraoui zich op de trainingen van Bayern München presenteert. Hoewel de Marokkaanse rechtsback nog herstellende is van een blessure, verwacht de oefenmeester dat hij dit seizoen nog een belangrijke rol voor de club gaat vervullen.

Afgelopen zomer kwam Mazraoui transfervrij over van Ajax. De verdediger beleefde in Amsterdam diverse hoogtepunten, onder meer met het bereiken van de halve finale van de Champions League, maar had in Nederland eveneens veel last van blessures. Ook in Duitsland heeft hij nog weinig geluk, want dit kalenderjaar kwam hij vooralsnog niet in actie.

Woensdagavond mocht hij in de Champions League tegen Paris Saint-Germain echter weer plaatsnemen op de reservebank, waarmee een terugkeer dichtbij lijkt te zijn. Nagelsmann erkent dat het herstel van Mazraoui inmiddels voorspoedig gaat en dat de kans groot is dat de voetballer snel weer binnen de lijnen te zien zal zijn.

Op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met FC Augsburg in de Bundesliga, gaf hij een update over Mazraoui. “Hij doet tijdens de training goed mee en maakt een hele goede indruk. Ik denk dat hij snel weer op honderd procent zit. Hij heeft altijd goede oplossingen en is niets verleerd”, aldus de oefenmeester.

Wisselend seizoen Mazraoui

Sinds zijn overstap naar München stond Mazraoui in de Bundesliga zesmaal in het basisteam, terwijl hij vijf keer als invaller binnen de lijnen kwam. De Marokkaan wist daarin drie assists af te leveren. In de Champions League kwam Mazraoui voorlopig tot vier basisplaatsen en één invalbeurt.

Bayern Munich
Augsburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 15:39.

Zit Mazraoui bij Bayern München op zijn plek?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij moet komende zomer naar een andere club
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie