‘Orkun Kökcü maakt grote fout’

Foto: ‘Orkun Kökcü maakt grote fout’

Orkun Kökcü gaat voor SL Benfica spelen, dat is nu toch wel duidelijk. Hij verlaat De Kuip van Feyenoord voor het Estádio da Luz (of tegenwoordig het Estádio do Sport Lisboa e Benfica), maar Wim Kieft vraagt af of dat wel promotie is. Althans, het is wel een stapje omhoog, maar had de middenvelder niet voor een échte topclub kunnen kiezen?

Benfica te min voor Orkun Kökcü?

“Benfica en Schmidt staan op het punt om de handtekening van Feyenoorder Orkun Kökcü te bemachtigen voor een recordbedrag dat kan oplopen naar veertig miljoen euro”, begint de voormalige spits van onder meer Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa zijn verhaal in De Telegraaf. “Een grote club, maar actief in een competitie die je kan vergelijken met het niveau van de Nederlandse Eredivisie. Naast Benfica heb je FC Porto en Sporting Lissabon en SC Braga zit daarachter, maar verder stelt het niet zo heel veel voor. Daarom, gaat Kökcü in Lissabon echt beter worden?”

De top van Portugal is vaak een opstapje richting ‘de groten der aarde’… “Toch, als je hoort dat er Engelse interesse is en namen van Manchester United en Liverpool vallen dan vraag je je af, moet je in dit stadium van de transferwindow voor Benfica kiezen? Heb je geen vertrouwen dat je daar direct vaste basisspeler wordt, dan kan je ook naar een subtopper in de Premier League gaan. En dan later via Tottenham Hotspur, Brighton & Hove Albion of Aston Villa alsnog de stap maken naar de Engelse top.

Manchester United en Manchester City

Kieft vindt zo’n traject ook realistisch: “Want Kökcü heeft afgelopen twee seizoenen grote stappen gezet. Van een flegmatieke middenvelder, die te veel balverlies leed, heeft hij zich ontwikkeld tot een bepalende speler, die veel arbeid levert, een hoop kilometers aflegt en voorop in de strijd gaat. Bij Manchester United en Manchester City lopen betere spelers, maar in de Premier League zou hij naar dat niveau kunnen toegroeien. Beter dan in Portugal bij Benfica.”

Winnen de dames van Benfica van die van Maritimo?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij het met Kieft eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
3676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie