‘Oranje-uitblinker uit opstelling gegooid’

Foto: ‘Oranje-uitblinker uit opstelling gegooid’

In de Nations League-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen in Warschau (0-2 zege) viel Teun Koopmeiners al heel erg snel uit met een blessure aan zijn gelaat. Steven Berghuis verving de middenvelder van Atalanta Bergamo en blonk vervolgens uit.

Toch denkt Aad de Mos niet dat de multifunctionele Ajacied op het moment suprême (op het WK dus) in de basis zal staan bij Oranje. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl zegt hij: “Nee, dat denk ik niet. Op het middenveld vind ik hem… Ik zie hem liever op een andere manier spelen dan hij bijvoorbeeld tegen België moest doen. Als hij dan toch moet spelen, moet hij meer naar voren toe spelen. Want in het verdedigende werk komt hij gewoon wat tekort. Het is ook niet zijn eerste natuur. Zijn eerste natuur is dat hij gewoon diep aanvallend kan spelen.”

Gakpo

Als Cody Gakpo ter sprake komt, is De Mos positiever: “Gakpo is fantastisch bezig. Volgens mij staat hij op zeven goals en acht assists of iets dergelijks in de laatste zes wedstrijden. Dat gaat denk ik een strijd worden tussen Gakpo en Davy Klaassen (voor een basisplek bij Oranje, red.). Maar Gakpo heeft wel één voordeel: hij kan als aanvallende middenvelder spelen. Maar ook op de positie van Depay of de positie van Bergwijn. Daar hebben we hem nog niet gezien, alleen op ‘tien’, maar ik denk dat hij zeker meegaat naar Qatar én van een grote waarde kan zijn voor Van Gaal.”

TIP: Verdien 3.65 keer je inleg als Berghuis een doelpuntje maakt tegen Napoli!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Berghuis in de basis?

  • Doen
  • Niet doen
556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie