‘Oranje-opstelling op de schop’

Foto: ‘Oranje-opstelling op de schop’

De eerste WK-wedstrijd, tegen Senegal (2-0 overwinning), ving het Nederlands elftal aan met een behoorlijk opvallende opstelling, met onder meer Andries Noppert, Matthijs de Ligt en Steven Berghuis in de basis. Volgens Aad de Mos moet er echter het een en ander veranderen voor het duel met Ecuador.

De oud-trainer van Ajax en PSV heeft een duidelijke voorkeur voor Teun Koopmeiners op de positie van Steven Berghuis, die niet al te gelukkig speelde tegen Senegal. “Dat was een minpunt”, zegt hij in de nieuwste aflevering van WK Qaadtar van SoccerNews.nl. “Van Gaal had wat dat betreft beter moeten luisteren naar ons.”

De bondscoach krijgt echter een herkansing tegen Ecuador: “Ik denk dat Koopmeiners een hele grote kans maakt. Hij is natuurlijk een strateeg, en wellicht dat die coach van Ecuador Frenkie de Jong wel in de mandekking neemt. Dat kan zomaar gebeuren. Ik zou dat wel doen als ik tegen Nederland zou spelen. Dan heb je dus iemand nodig die vanuit de verdediging op kan bouwen. Koopmeiners zou ik zeker laten starten.”

De Ligt versus Timber

En Jurriën Timber? Matthijs de Ligt speelde afgelopen maandagavond niet opperbest… “Hij heeft moeite met doordekken, dat doet hij met te veel geweld. Dat is een van de sterke punten van Timber. Hij (De Ligt, red.) wil dat overdreven laten zien. Hij is een zeer intelligente jongen, ook buiten het veld. Maar soms moet je niet al te intelligent zijn om dingen goed te kunnen uitvoeren.” Toch is De Mos van mening dat de Bayern-verdediger moet blijven staan: “Ik zou daar niet aankomen met Timber. De Ligt moet blijven staan, want je hebt dadelijk veel kopkracht nodig in de grote wedstrijden. Dus ik zou zeker niet het casino gaan gebruiken, want dan krijg je twijfel bij de spelers.”

De laatste groepswedstrijd tegen Qatar is daar hét moment voor: “Als je geplaatst bent met zes punten kun je tegen Qatar zeggen: hup, ik gooi Frimpong er een keer in. Ik laat Simons een keer beginnen.” De Mos voorspelt ook een andere man onder de lat: “Bijlow krijgt tegen Qatar de kans om te keepen.”

Houdt Bijlow (of Noppert) de nul tegen Qatar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

WK Qaadtar

In de wekelijks terugkerende videoserie WK Qaadtar werpen voetbalkenner pur sang Aad de Mos en SoccerNews.nl-hoofdredacteur Maikel de Lange een blik op het allerlaatste nieuws rond het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Elke week wordt er een ander onderwerp besproken, allereerst is het natuurlijk vooruitblikken op het aanstaande ‘wintertoernooi’, maar daarna worden de wedstrijden besproken! Heb je de vorige afleveringen van WK Qaadtar nog niet gezien? Check die dan hier!

Ben jij het eens met Aads aanpassingen?

  • Ik wel
  • Ik niet
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:53
0+
FC Groningen klaar met dissonant: ‘Voldoet niet aan onze normen en waarden’
16:39
0+
‘Ziyech doet ‘zorgelijk’ Twitter ontploffen’
16:18
18+
De Roon wars van kritiek: ‘Amusementswaarde telt niet’
16:05
33+
‘Dokter’ Dumfries komt met positief nieuws over Oranje-duo
15:50
50+
‘Geen andere optie dan meegaan in het Ajax-niveau’
15:22
611+
‘Vraagprijs PSV voor Cody Gakpo bekend’
15:13
50+
Opstellingen: België op de schop voor kraker tegen Kroatië
15:10
30+
Szczesny verklapt waar opmerkelijk onderonsje met Messi over ging
14:54
76+
Roy Beerens ‘vergiste zich enorm’ in Dick Advocaat
14:38
421+
‘Peter Bosz wijst Eredivisieclub af’
14:24
67+
Begrip voor keuze Ronaldo: ‘Doet het niet voor het geld’
14:06
290+
‘Feyenoord richt vizier op WK-spits (30)’
13:52
302+
Memphis grijpt in om ‘onnodige ruis’ te voorkomen
13:37
143+
Berghuis countert critici: ‘Weet je nog, 2008?’
13:23
259+
‘Je schaamt je dood voor Oranje, dit heb ik zelden gezien’
13:00
795+
‘Ontevreden bankzitter bij Oranje’
12:48
107+
‘Krankzinnige transfer’ Ronaldo: “Dat is toch ook geen afscheid?”
12:26
610+
‘Slechts één iemand kan Ihattaren terug bij PSV brengen’
12:12
330+
‘Ik denk dat Ajax te klein wordt voor hem’
11:33
1369+
‘Van Gaal met de grond gelijk gemaakt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie