Opstellingen Ajax en FC Utrecht: geen verrassingen

Foto: Opstellingen Ajax en FC Utrecht: geen verrassingen

Ajax begint zondagmiddag met vrijwel de sterkst mogelijke formatie aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor de Amsterdammers staat er veel op het spel, aangezien het slechts een voorsprong van 2 punten heeft op achtervolger AZ.

Basisteam van Ajax

John Heitinga kan in het een-na-laatste duel van het competitieseizoen niet beschikken over Steven Berghuis en Kian Fitz-Jim, die allebei met een blessure vanaf de tribune moeten toekijken. Verder beschikt de oefenmeester over een fitte selectie, wat betekent dat onder meer Mohammed Kudus aan de rechterkant van de aanval staat opgesteld.

Waar Gerónimo Rulli onder de lat staat, heeft hij voor zich Devyne Rensch, Jurriën Timber, Jorrel Hato en Owen Wijndal staan. Het zorgt ervoor dat Hato en Timber opnieuw de kans krijgen om het centrum van de defensie te vormen. Op het middenveld moeten Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn gezamenlijk voor de balans zorgen.

Aan de linkerkant van de aanval krijgt Dusan Tadic zoals gebruikelijk een basisplaats, terwijl Brian Brobbey de positie van centrumspits voor zijn rekening neemt. Ajax zal tijdens de wedstrijd met een schuin oog kijken naar de uitslag van het duel tussen NEC en AZ. Wanneer de Alkmaarders punten verspelen en Ajax wint, verzekert de Amsterdamse club zich komend seizoen van Europa League-voetbal.

Oud-Ajacieden bij FC Utrecht

FC Utrecht is verzekerd van een plek voor de play-offs voor een ticket voor de Conference League, waardoor de club vrijuit kan spelen. De bezoekers hebben in het basisteam drie spelers staan die een verleden bij Ajax hebben gehad. Zo mogen Sean Klaiber, Mike van der Hoorn en Nick Viergever alle drie in de Johan Cruijff ArenA starten.

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Wie pakt dit seizoen de derde plek?

  • Ajax
  • AZ
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie