Oplossing spitsenprobleem België dient zich aan: ‘Hij bracht verfrissend voetbal’

Foto: Oplossing spitsenprobleem België dient zich aan: ‘Hij bracht verfrissend voetbal’

Loïs Openda heeft zich vrijdag laten zien in het vriendschappelijke duel van België tegen Egypte. De voormalig Vitesse-spits liet een goede indruk achter en stelde zich kandidaat voor een basisplaats in de openingswedstrijd tegen Canada. Zeker nu Romelu Lukaku niet beschikbaar is, ziet men in België in Openda een geschikt alternatief.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Marc Degryse, oud-spits van PSV en analist van Het Laatste Nieuws zou kiezen voor Openda. “Kaatsen is niet zijn ding, maar zijn snelheid en diepgang zijn zijn grote wapens. En Openda was vooral gretiger om zich te bewijzen dan Batshuayi.”

Ook Jan Mulder zou kiezen voor Openda. “Voor mij moet Openda starten tegen Canada. Hij bracht verfrissend voetbal.” Het Nieuwsblad-analist Ludo Vandewalle sloot zich bij de voorgaande meningen aan. “Openda maakte een veel betere indruk. Snel, aanwezig in het spel en ook nog de bekroning met een doelpunt. Er werd nog een strafschopfout op hem begaan. Zijn dynamiek hebben de Rode Duivels echt wel nodig. Batshuayi knalde op de paal, meer bracht hij niet. Openda dan maar als vervanger voor Lukaku tegen Canada?”

Ahmed bin Ali Stadium

World Cup Grp. F

23 november 2022

20:00

Belgium
Canada
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 november 2022 18:55.

Denk jij dat België minimaal de halve finales haalt?

  • Dat gaat ze lukken
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie