“Op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet”

Foto: “Op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet”

Siem de Jong gunt de favorietenrol voor De Klassieker nog altijd aan Ajax. Feyenoord kan zondag weliswaar uitlopen naar een voorsprong van acht punten, maar de oud-Ajacied acht de Amsterdammers in staat om terug te slaan.

“Ajax is een beetje zoekende, maar ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit”, vertelt De Jong aan Voetbal International. “Op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet. Ajax heeft in het verleden ook vaak genoeg gewonnen in De Kuip, ik heb er zelf ook mooie herinneringen aan, ik heb daar niet vaak verloren. Het zijn altijd speciale, beladen en mooie wedstrijden, waar de vorm niet altijd de doorslag geeft.”

De Jong, tegenwoordig actief bij De Graafschap, weet dat Alfred Schreuder zwaar onder vuur ligt. Zelf pleit hij niet voor ontslag. “Ze zijn duidelijk zoekende, maar Ajax heeft dit seizoen ook heel goede wedstrijden gespeeld. Ik heb Schreuder bij Ajax kort als assistent-trainer meegemaakt en toen maakte hij op mij een prima indruk. Ik heb er vertrouwen in dat ze weer punten gaan pakken. Het is nu nog te wisselvallig.”

Blind-afscheid

Volgens De Jong is het vertrek van Daley Blind wel pijnlijk. “Ik ken Daley heel goed, dus misschien ben ik hier niet helemaal objectief, maar ik vind dat hij nog steeds heel belangrijk kan zijn. Hij had niet voor niets een basisplaats op het WK en Bayern München haalt hem ook niet voor niets. Dat is natuurlijk een heel mooie stap, maar de manier waarop het allemaal is gegaan doet wel een beetje pijn, ook bij mij. Daley heeft zóveel voor de club betekend, dan is dit niet hoe je uiteindelijk uit elkaar hoopt te gaan. Ajax is zijn club.”

Wint Ajax bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie