Ook Veltman kan Haaland niet beteugelen

Erling Braut Haaland blijft maar scoren. De Noor was vanmiddag wederom goud waard voor zijn Manchester City, door er twee te maken in de uiteindelijke 3-1 zege op Brighton & Hove Albion.

Ook Joël Veltman, die in de basis begon bij de Seagulls en na 66 minuten spelen werd gewisseld, kon Haaland niet van het scoren afhouden. In minuut 22 opende hij de score in het Etihad Stadium, op slag van rust verdubbelde hij zijn productie en daarmee ook de marge van City door vanaf elf meter koel te blijven.

Vlak na rust deed Brighton nog wel iets terug middels de Belgische sterspeler Leandro Trossard, maar de allerbeste op het veld maakte een kwartier voor tijd definitief het verschil: Kevin de Bruyne, 3-1.

En daardoor staat City nu weer op één puntje achterstand van koploper Arsenal, dat morgen op bezoek gaat bij Southampton.

Scoreverloop: 1-0 (22′) Erling Haaland, 2-0 (43′) Erling Haaland (strafschop), 2-1 (53′) Leandro Trossard, 3-1 (75′) Kevin de Bruyne