Ook puntenverlies Feyenoord bij Utrecht-debuut Silbenbauer

Foto: Ook puntenverlies Feyenoord bij Utrecht-debuut Silbenbauer

FC Utrecht en Feyenoord hebben de Eredivisie hervat met een remise. De thuisploeg kwam razendsnel op voorsprong bij het debuuty van Michael Silberbauer, uitgerekend door Jens Toornstra. De Rotterdammers redden echter een punt in de slotfase.

Meteen een topaffiche als debuut voor de nieuwe trainer Silberbauer. Utrecht beleefde een roerige winter, waarbij Henk Fraser vertrok na een incident op het trainingskamp met Amin Younes. Silberbauer koos voor een 4-3-3 opstelling, waarbij Bas Dost geflankeerd werd door Taylor Booth en Othmane Boussaid. Feyenoord, dat weinig WK-gangers had, kon werken aan het verder inslijpen van automatismen. Grote domper was echter het wegvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber. Jacob Rasmussen kwam in de ploeg en Lutsharel Geertruida schoof door naar het middenveld. Danilo kreeg het vertrouwen in de spits, terwijl Igor Paixão het vanaf de rechterkant mocht laten zien.

Droomstart voor Utrecht

Het begin was er echter voor de thuisploeg. In de derde minuut combineerde het goed aan de rechterkant. Taylor Booth gaf mee aan Sander van de Streek, die Dost bereikte. De lange spits was naar de eerste paal gelopen en legde de bal met de hak panklaar op de inkomende middenvelders. Vanaf de strafschopstip mikte Toornstra raak: 1-0. Uitgerekend de voormalig Feyenoorder deed zijn oude club zo pijn. De stadionclub ging voor een snelle gelijkmaker. Een verrassend schot van afstand van Danilo raakte de lat.

Verder creëerde Feyenoord weinig kansen, en konden de gastheren er regelmatig uitkomen. Dost raakte nog de paal, maar deed dat vanuit buitenspel positie. Bij een corner kopte Mike van de Hoorn naast. Paixão werd na een ruim half uur al naar de kant gehaald voor Oussama Idrissi. Moeilijk te zien of daar een fysieke aanleiding voor was. De invaller viel vervolgens vooral negatief op. Eerst raakte hij Booth met de elleboog, om vervolgens nog een tegenstander onderuit te schoffelen. Het kwam Idrissi op geel te staan.

Na rust ging Feyenoord weer wat nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg had wel het meeste balbezit, maar was slordig in de passing. Slot greep na een uur spelen in met een driedubbele wissel, waarbij Santiago Giménez, Alireza Jahanbakhsh en Mats Wieffer de ploeg van vers bloed kwamen voorzien. Sebastian Szymanski schoot vervolgens over en Giménez stuitte op Vasilis Barkas. Even later was Utrecht-invaller Anastasios Douvikas dichtbij de 2-0, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Late gelijkmaker

Tijdens het aankondigen van liefst tien minuten blessuretijd kwam daar alsnog de 1-1. De bal kwam wat gelukkig voor de voeten van Jahanbakhsh, die met een hard schot toesloeg.

Feyenoord rook dat de zege er nog inzat. Idrissi trok gevaarlijk naar binnen, zijn poging ging echter net naast. Toornstra kon niet meer en werd gewisseld, beide supportersscharen hadden een fraai applaus voor hem in petto. Orkun Kökcü kwam weinig in het stuk voor, maar was nog gevaarlijk met een schuiver. Barkas kon echter redden. Utrecht kwam er ook nog uit, Can Bozdogan schoot echter in de handen van Justin Bijlow. De verlossing leek er nog te komen voor Feyenoord, maar de rake kopbal van Giménez werd afgesloten voor nipt buitenspel. Zo is er ook puntenverlies voor Feyenoord, nadat PSV en AZ dat ook hadden.

Scoreverloop: 1-0 (3′) J.Toorstra, 1-1 (90′) A.Jahanbakhsh

Terechte uitslag?

78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie