Ongeloof verandert in geloof bij PSV-zege Feyenoord

Foto: Ongeloof verandert in geloof bij PSV-zege Feyenoord

Iedereen en zeker binnen Feyenoord zelf heeft de titelstrijd in de Eredivisie al een beetje opgegeven. Als een club na 23 speelronden er 21 wint en 2 gelijkspeelt kan je daar niets tegenin brengen. Of toch wel? Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal en dus is voor de ploeg van trainer Arne Slot zondagmiddag de allerlaatste kans om tegen PSV de titelstrijd nieuw leven in te blazen. In het voetbal verandert ongeloof namelijk van het ene op het andere moment in geloof.

Voorbeschouwing Feyenoord op de uitwedstrijd tegen PSV (zondag 14.30 uur)

Want bij een Feyenoord-zege in het Philips Stadion staan de Rotterdammers nog ‘maar’ 7 punten achter. Met 10 wedstrijden te gaan is dat niet een onoverbrugbare kloof. De zenuwen zullen in Eindhoven iets gaan toenemen en de doordeweekse Champions League-wedstrijden zullen niet helpen bij de Eredivisie-potjes in het weekend.

“Vorig jaar dacht ik wel toen wij een voorsprong van 8 punten hadden, dat we eerst nog maar een wedstrijd moesten winnen, maar nu is het anders. Ik ben meer bezig met punten pakken en de voorsprong op FC Twente”, zegt Slot in de vooruitblikkende persconferentie. De landskampioen presteert qua puntenaantal niet minder dan het kampioensjaar, maar er is op dit moment één team die het ongelooflijk doet. “In elke andere competitie of in elk ander seizoen zouden we met ons puntentotaal meedoen om de titel”

Bosz neemt stokje over van Slot

Volgens Slot verdient PSV daarom een groot compliment. “Niet alleen hebben ze goede spelers, Peter Bosz en zijn staf doen het ook heel goed. Alle voetballiefhebbers zien dat hij een groot aandeel heeft in het succes van PSV.” Een beetje meewarig klinkt de Feyenoord-trainer, die graag zelf in het trainersstoeltje van Bosz had gezeten. De laatste jaren was hij de gevierde man van het Nederlandse trainersgilde. In Europa kwam Feyenoord ver en de bekroning van de goede jaren werd bereikt in de Eredivisie met het kampioenschap. De voorspellingen voor dit seizoen waren dat Feyenoord nog wel eens kampioen zou kunnen worden en het goed zou doen in de Champions League. Inmiddels droop Feyenoord na weer een AS Roma-drama af via de tussenronde van de Europa League en moet de club zich troosten met de tweede plaats, die het weliswaar stevig in handen heeft.

Feyenoord is in 2024 in uitstekende vorm qua resultaten

In 2024 heeft Feyenoord op een oefenwedstrijd en een strafschoppenreeks na nog niet verloren. Ook kreeg het weinig doelpunten tegen. De andere kant van de medaille is dat de mannen van Slot heel moeilijk wedstrijden winnen. Vaak in de slotfase wordt de beslissing gebracht, waarbij vaak een verdediger (Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida) of middenvelder (Mats Wieffer, Quinten Timber) uitkomst moet brengen. De Feyenoord-aanvallers zijn hopeloos uit vorm. Vanaf de buitenkanten wordt nauwelijks meer gescoord en zelfs topspits Santiago Giménez heeft moeite met het net vinden. Het is voor Slot te hopen dat de vorm plots terug is tegen PSV.

Want Feyenoord maakt wel kans tegen die ongenaakbare ploeg uit Eindhoven. De mannen van Bosz verloren dit jaar slechts één keer van een Nederlandse club, niet geheel toevallig Feyenoord. De Rotterdammers waren in de beker enigszins gelukkig met een zege (1-0). Andere wedstrijden dit jaar in De Kuip eindigden in nipte PSV-overwinningen: 0-1 in de Johan Cruijff Schaal en 1-2 in de competitie.  “Het lag drie keer dichtbij elkaar, maar wij speelden wel drie keer thuis. Overal waar je kijkt spelen ploegen beter thuis dan uit. Dat in ogenschouw nemend wordt het moeilijk. PSV heeft bovendien in meer dan een kalenderjaar maar één keer van een Nederlandse ploeg verloren. Het wordt een zware wedstrijd”, vreest Slot, die moet sleutelen in de opstelling.

Feyenoord heeft bevliegingen van Mats Wieffer nodig om tot overwinningen te komen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen PSV

Calvin Stengs is er door een knieblessure niet bij in Eindhoven en wordt vervangen door Ramiz Zerrouki. Verder is het voor Slot hopen op Quilindschy Hartman. Ook Igor Paixão duimt dat de linksback weer fit is na ziekte. De Braziliaan vormt namelijk een goed ingespeeld duo met de Nederlander en het vergroot weer zijn kansen om te spelen. Mocht Hartman ontbreken dan komt Bart Nieuwkoop op rechtsback en schuift de achterste linie wat op. De rechtsback strijdt met Yankuba Minteh ook nog om een plekje op rechtsbuiten. In de vorige (gewonnen) wedstrijd tegen PSV deed Nieuwkoop het goed tegenover Sergiño Dest. Luka Ivanusec komt om de hoek kijken als Hartman toch niet fit blijkt en de Kroaat op links een duo kan vormen met Slowaak Hancko.

Verwachte opstelling Feyenoord tegen PSV (4-3-3): Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.

Kan Feyenoord titelstrijd spannend maken?

Het hele jaar al is de titelstrijd in de Eredivisie niet spannend. Dankzij een zwakke start van Feyenoord pakte PSV de voorsprong en na een bizarre reeks van 17 gewonnen wedstrijden op rij werd het gat groter en groter. In de tweede seizoenshelft verspeelde PSV punten bij FC Utrecht en Ajax. Het gat met Feyenoord blijft groot aangezien de Rotterdammers ook niet foutloos waren en net als de concurrent ook twee gelijke spelen noteerde na de jaarwisseling. Toch blijft het simpel: 10 punten valt goed te maken in 4 wedstrijden. Na Feyenoord-thuis krijgt PSV wedstrijden bij nummer zeven Go Ahead Eagles en tegen de nummer drie FC Twente. Het Feyenoord-ongeloof kan dan al snel omdraaien in Rotterdamse hoop. Slot: “Zolang er een kans is in de titelstrijd, dan is er hoop. Maar met 10 punten verschil ben ik niet met het kampioenschap bezig”. Gaat dat veranderen bij 7 punten verschil?

Zou jij je verbazen als de titelstrijd nog spannend wordt?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
798+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie