Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot sleutelt voor PSV-uit

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot sleutelt voor PSV-uit

Arne Slot gaat een flink gewijzigd Feyenoord klaarstomen voor de uitwedstrijd tegen PSV zondagmiddag. De trainer moet deels noodgedwongen voor spelers kiezen die hij normaal gesproken niet in de basisopstelling zou zetten. De belangrijkste vraag is: wie vervangt Calvin Stengs?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen PSV

Zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt in het Philips Stadion en hoopt Feyenoord het gat naar de grote Eredivisie-concurrent PSV te dichten tot 7 punten. Nog belangrijker is dat het gat van 8 punten met FC Twente behouden blijft. Slot heeft al aangegeven voorlopig niet omhoog te kijken, maar omlaag. Het gat met de nummer drie uit Enschede is dan ook kleiner dan de marge met de koploper uit Eindhoven.

Feyenoord zal weer anders voor de dag komen dan in eerdere wedstrijden. Deels qua invulling van de spelers, maar ook qua tactiek. De tactische verandering komt voort uit het feit dat met PSV een tegenstander van een heel ander kaliber voor de deur staat. Een opponent die graag de bal heeft en aanvalt, zeker in eigen huis met de fanatieke aanhang erachter. Ook daarom zal Slot wat andere (defensievere) accenten leggen, maar natuurlijk ook omdat creatieveling Calvin Stengs door een mogelijk zware blessure ontbreekt.

Feyenoord hoopt dat Hartman weer fit is

Ten opzichte van de moeizame overwinning op FC Groningen (2-1) in de halve finale van de beker donderdagavond keert waarschijnlijk Quilindschy Hartman weer terug in de achterste linie. De linksback was ziek en werd tegen de Groningers vervangen door Marcos López. De Peruviaan liet geen goede indruk achter en moest in de rust al in de kleedkamer blijven. Mocht Hartman toch niet fit genoeg zijn in Eindhoven dan ligt een basisplaats voor Bart Nieuwkoop in het verschiet. Hij gaat dan op rechtsback waardoor de hele achterste linie een stukje naar links opschuift. Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen vormen dan het centrale duo met Dávid Hancko als linkervleugelverdediger.

Op het middenveld opteert Slot voor Ramiz Zerrouki, die al regelmatig in Europa basisplekken kreeg, maar in de Eredivisie meestal op de bank zit. Zerrouki moet de aan zijn knie geblesseerde Stengs vervangen. De Algerijn is een andere type middenvelder, waardoor Slot met deze keuze gelijk ook een andere tactiek kiest. Naast Zerrouki op het middenveld verschijnen zoals gewoonlijk Mats Wieffer en Quinten Timber.

Slot kijkt bij aanvallende buitenspelers ook naar linksback Hartman en rechtsback Nieuwkoop

In de voorhoede is het altijd de vraag wie daar gaat spelen. Santiago Giménez was tegen Groningen geschorst en is er tegen PSV weer bij. De Mexicaanse spits is ondanks zijn doelpuntendipje onomstreden voor Slot. Ook omdat directe vervanger Ayase Ueda in een nog grotere dip verkeert. Op de flanken zal de Feyenoord-coach weer tactisch denken. Het is daar telkens stuivertje wisselen en met de opkomende backs van PSV wil hij daar snelheid tegenover zetten. Zeker met de snelle aanvallend ingestelde Sergiño Dest op linksback. Hij zal daarbij waarschijnlijk weer kiezen voor Yankuba Minteh op rechts. Hij zou ook weer Nieuwkoop tegenover Dest kunnen zetten. Dat pakte goed uit in de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen PSV. In de aanvallende omschakeling heb je veel meer aan de Gambiaanse snelheidsduivel, zal Slot weten.

Op linksbuiten resteert dat Igor Paixão of toch Luka Ivanusec? De Braziliaan is ondanks dat hij dit hele seizoen nog geen twee wedstrijden achter elkaar goed heeft gespeeld een van de eerste namen die Slot opschrijft. Het gaat deze keer wel om de vraag of Hartman fit genoeg is. Het duo Hartman-Paixão is goed op elkaar ingespeeld en past ook goed bij elkaar. Dat terwijl het duo Hancko-Ivanusec juist floreerde in de tweede helft tegen Groningen. Tot slot lijkt Slot vast te houden aan de ideale energieke wissel Ondrej Lingr. De Tsjech moet tegen PSV vanaf de bank voor aanvallende impulsen gaan zorgen en zo het team meer energie geven in de laatste fase van de wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen PSV (zondag 14.30 uur):

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.

Op hoeveel posities zou jij het anders doen dan deze vermoedelijke opstelling van Slot?

  • Ik zou precies deze opstelling doen
  • 1 positie anders
  • 2 posities anders
  • Ik zou dit hele elftal omgooien
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:23
7+
Brands geeft indicatie voor welk bedrag Bakayoko weg mag
17:09
68+
Delegatie Ajax voor andere speler dan Sandler op tribune bij NEC – AZ?
16:59
8+
Arsenal slaat grote slag in North London Derby
16:31
27+
Pavlidis baalt: “Ik was niet boos…”
16:28
13+
RKC verspeelt broodnodige zege op Utrecht
16:22
21+
Sparta doet goede zaken, Volendam op drempel KKD
16:00
26+
Dit zijn de opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard
15:45
430+
‘FC Barcelona wil shoppen bij Feyenoord’
15:34
55+
Xavi weerspreekt De Jong-nieuws: “Helemaal niets”
15:24
120+
Brands voorspelt megadeal Bakayoko: “Niet goedkoper”
15:12
150+
‘Streep door transfer naar Ajax’
15:00
1732+
‘Virgil van Dijk kan terugkeren in Eredivisie’
14:48
191+
Engeland niet overtuigd van Slot: “Ten Hag in vermomming”
14:26
9+
PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles
14:12
22+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
4+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
11+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
803+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
33+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
243+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie