Ongeloof bij Guardiola over Haaland-record

Manchester City boekte woensdagavond een 3-0 zege op West Ham United. Erling Haaland was in eigen huis opnieuw belangrijk met een doelpunt en zette daarmee een bijzonder record op zijn naam.

Scorende Haaland voor Manchester City

De Engelse topclub had de mogelijkheid om op de ranglijst voorbij Arsenal te komen en de koppositie in de Premier League te pakken, maar daarvoor moest het wel eerst afrekenen met West Ham United. Eenvoudig ging dat allerminst. In de eerste helft kwamen beide ploegen dan wel tot kansen, maar tot een doelpunt leidde het allerminst.

Na de rust gaf Manchester City echter gas bij en zag het Nathan Aké de openingstreffer op zijn naam zetten. Ruim 20 minuten later was het de beurt aan Haaland, die het scoren nog niet verleerd was en de 2-0 op het scorebord zette. Phil Foden verzekerde Manchester City vijf minuten voor tijd van de overwinning.

Trots gevoel bij Guardiola

Het ging na de wedstrijd niet alleen over de overwinning van Manchester City, maar eveneens over doelpunt nummer 35 van Haaland. In de geschiedenis van de Premier League kwam het nog nooit voor dat een speler zoveel doelpunten maakte in een seizoen, waardoor hij op het veld een erehaag kreeg.

“Ongelofelijk”, zo vertelde de trotse Pep Guardiola op de persconferentie. “Hij is pas 22 jaar oud en er zijn nog 5 wedstrijden. Hoe vaak heb ik hem wel niet gewisseld als hij er na een uur al 3 doelpunten in had liggen? Wellicht had hij er nog wel meer kunnen maken. Maar ja, misschien was hij ook geblesseerd geraakt. Hij is speciaal. We feliciteren hem.”

Is Haaland nu al de beste spits ooit in de Premier League?