‘Ongekende Ajax-blunder’

Foto: ‘Ongekende Ajax-blunder’

Wim Kieft vindt het een blunder van jewelste als Ajax zich weigerachtig op blijft stellen met betrekking tot een transfer van Antony naar Manchester United. Zéker als The Red Devils hun aanvankelijke bod van tachtig miljoen euro ook nog eens verhogen.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-spits dat de Amsterdammers dan altijd ‘ja’ moeten zeggen. “Of ze bij Ajax nog lang kunnen genieten van de exceptionele kwaliteiten van Antony valt te bezien”, begint hij zijn verhaal. “Maar wat wil Ajax voor hem incasseren als tachtig tot 85 miljoen euro onvoldoende is? Honderd of 120 miljoen euro? Dat zijn bedragen die nu niet worden betaald, zelfs niet door een trainer van Manchester United, die iemand als Antony heel goed kent. Zoals Erik ten Hag.”

Kieft vervolgt: “Daarom moet Ajax zo’n afkoopsom voor Antony nooit afwijzen. Natuurlijk zul je zijn specifieke kwaliteiten missen; aan de andere kant heb je het alternatief al rondlopen in de Johan Cruijff ArenA met Steven Berghuis en eventueel Mo Ihattaren daarachter. En lukt het om Hakim Ziyech terug te halen, dan wordt Ajax daar niet per definitie slechter van.”

Honderd miljoen

Overigens lijkt de voetbalpersoonlijkheid het niet helemaal bij het rechte eind te hebben. United is immers in paniek en het is absoluut niet uitgesloten dat ze voor het einde van de transferperiode nog op de proppen komen met een hoger bod, dat de honderd miljoen misschien wel benadert. Dan kan Ajax het zich niet meer permitteren om ‘nee’ te zeggen.

TIP: Verdien 2.63 keer je inleg als Ajax met meer dan twee goals verschil van Sparta Rotterdam wint!

Altijd accepteren?

  • Ja
  • Nee
1329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie