Officieel: Heitinga tot einde seizoen hoofdtrainer Ajax

Foto: Officieel: Heitinga tot einde seizoen hoofdtrainer Ajax

Het hing al eventjes in de lucht, inmiddels is het officieel: John Heitinga gaat het seizoen afmaken als hoofdtrainer van Ajax. Hij volgt daarmee de ontslagen Alfred Schreuder op en krijgt Dwight Lodeweges naast zich op de bank als assistent.

Schreuder kreeg de zak na het 1-1 gelijke spel tegen FC Volendam. Vervolgens werd Heitinga vanuit Jong Ajax doorgeschoven, hij debuteerde afgelopen weekend met een 1-4 zege op Excelsior. Heitinga gaat dus in ieder geval het seizoen afmaken als eindverantwoordelijke, daarna wordt opnieuw geëvalueerd in Amsterdam.

Reactie Van der Sar

Directeur Edwin van der Sar reageert op de clubwebsite: “We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is. John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer. Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en ik hebben meerdere gesprekken gevoerd, uiteraard ook een aantal met John erbij. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van John en de visie die hij uitsprak.”

“Met het oog op de invulling van de complete trainersstaf zijn we gezamenlijk bij Dwight Lodeweges terechtgekomen. Zijn kennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij complementair is aan John en de rest van de staf. Het is nu zaak dat het team veel punten gaat pakken, aan vertrouwen wint en zich snel en goed verder gaat ontwikkelen. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te strijden”, aldus Van der Sar tot slot.

In de TOTO KNVB Beker is FC Twente de eerstvolgende tegenstander, in de Europa League wacht een tweeluik met Union Berlin. Op de ranglijst van de Eredivisie is het gat met koploper Ajax vijf punten.

Goede keuze van Ajax?

  • Ja
  • Nee
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie