‘Nieuw doelmannendrama bij PSV’

Foto: ‘Nieuw doelmannendrama bij PSV’

Walter Benítez moest de keeperszorgen van PSV tot het verleden laten behoren. De Argentijnse doelman, die de afgelopen seizoenen veel indruk maakte bij OGC Nice, heeft in zijn eerste maanden in Nederland moeite met het aanpassen aan zijn nieuwe werkomgeving. 

De doelman werd gehaald vanwege zijn standvastigheid en betrouwbaarheid. De doelman pakte in de wedstrijd tegen Glasgow Rangers in de voorronde van de Champions League al een negatieve hoofdrol. In de uitwedstrijd tegen Cambuur (0-3) ging de doelman opnieuw niet vrij uit bij een schot van Silvian van der Water, die zo de 1-0 op het scorebord kon zetten. 

PSV

Hoogte- en dieptepunten horen bij het voetbal”, stelde Benítez tegenover De Telegraaf. “Elk seizoen zijn er goede momenten en minder mooie momenten. Het is belangrijk om ondanks alles wat er gebeurt hard te blijven werken en je te blijven concentreren op je taak. Voor iedereen geldt dat er zware tijden zijn.”

Dat geldt volgens de Argentijn niet alleen voor de prestaties op het veld. “Die heb je in een sportcarrière, maar ook in het gewone leven. Dan moet je sterk zijn en komt het aan op je mentaliteit. Je moet niet gaan piekeren, maar hard blijven werken en je blijven focussen op de volgende wedstrijd.”

Walter Benitez

De doelman is dan wel ervaren, maar nog lang niet uitgeleerd. “Ik zie dat moment in Glasgow als een leermoment, zoals je die vaker hebt in je carrière”, stelde hij. “Natuurlijk zijn we erop gebrand om er volgend seizoen wel bij te zijn, maar daar moeten we nu nog niet mee bezig zijn.”

Er valt immers nog genoeg om voor te spelen. “We moeten ons nu concentreren op de competities waar we wel in zitten: de Europa League en de competitie in eigen land. En daar het maximale uithalen.” Of de doelman dat ook mag blijven doen als eerste keeper, zal de komende weken duidelijk worden. Joel Drommel, de meest logische vervanger van Benítez, staat er ook niet goed op. 

Benitez moet vervangen worden als eerste doelman

  • Ja
  • Nee
968+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie