Nederlandse revelatie in Berlijn: ‘Real, Barça of Manchester City zou mooi zijn’

Foto: Nederlandse revelatie in Berlijn: ‘Real, Barça of Manchester City zou mooi zijn’

Afgelopen zomer haalde Union Berlin transfervrij Danilho Doekhi op bij Vitesse. Het bleek een gouden zet, want mede dankzij de Nederlandse rots in de branding achterin sleepte de volksclub dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie een Champions League-ticket binnen.

Danilo Doekhi moet kiezen tussen CL met Union, of toptransfer

Union stond zelfs lange tijd eerste en werd uiteindelijk razendknap vierde in de Bundesliga. “Dat ticket voor de Champions League hebben we volledig verdiend”, reageert Doekhi in De Gelderlander. Hij wordt al in verband gebracht met clubs uit Engeland en Italië. “Ik wacht alles af.”

Genieten in Berlijn

“Ik hoef helemaal niet weg bij Union. Ik zit bij een prachtige club. Met de Champions League komt ook een droom uit. Dat wilde ik als jochie al. Wat mooi zou zijn? Een groep met Real, Barça of Manchester City. En duels met Haaland. Of een spits van het kaliber Benzema. Ja, die kunnen ook goed koppen. Dat is een mooie test.”

Over de fans van Union is Doekhi lyrisch. “An der Alten Försterei is niet groot. Er kunnen 22.000 man in. Maar driekwart is staanplaats. Er komt een ongelooflijke herrie van de tribune. We hebben afgelopen seizoen 23 thuiswedstrijden gespeeld en geen enkele keer verloren. Het was elke keer weer een belevenis om er te spelen.”

De Nederlandse topclubs hebben zitten te slapen

  • Eens
  • Oneens, dat is te makkelijk
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie