NEC Nijmegen maakt er drie tegen FC Emmen

NEC Nijmegen heeft op zaterdagavond een overwinning geboekt door met 3-1 af te rekenen met FC Emmen. Na 45 minuten voetballen stond het al 2-1 voor de thuisploeg in het Goffertstadion door twee doelpunten van Landry Dimata en eentje van Richairo Zivkovic. Daar kwam vervolgens nog een goal van Ibrahim Cissoko bij.

Het was vooral… heel erg koud in de Goffert, waar de geschorste Ousmane Tannane een van de klappertandende toeschouwers was. Het spel op het veld zorgde echter wel voor enige opwinding. Na een minuutje of tien spelen legde scheidsrechter Joey Kooij, de vervanger van de zieke Sander van der Eijk, de bal namelijk op de stip na een overtreding van Jari Vlak op Cissoko. Dimata nam plaats achter de bal en faalde niet, oog in oog met doelman Mickey van der Hart.

Na een klein half uur was Emmen dicht bij de gelijkmaker, maar Bart van Rooij haalde een poging van Mark Diemers van de lijn. Jasper Cillessen stond erbij en keek ernaar. Vervolgens was het juist NEC dat weer scoorde: Elayis Tavsan stuurde Dimata weg, die de bal misschien beter af had kunnen geven, maar zelf kon hij het óók: 2-0 dus.

Aansluitingstreffer

Zivkovic maakte het op slag van rust nog spannend door voor de aansluitingstreffer te tekenen na een afgeslagen schot van Mohamed Bouchouari. Enkele minuten na rust maakte Cissoko echter aan alle onzekerheid een einde, al kwam de 3-1 voor een groot gedeelte op het conto van Tavsan. Na een goede dribbelactie vond hij namelijk een minuscuul gaatje, waarna hij zijn teamgenoot een niet te missen kans bood. En missen deed die dan ook niet.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Emmen niet meer dicht bij het doel van Cillessen, waar NEC ook niet bepaald op zoek ging naar zijn vierde treffer van de avond. Die eindigde dus al even koud als hij begon.

Scoreverloop: 1-0 (12′) L. Dimata, 2-0 (35′) L. Dimata, 2-1 (44′) R. Zivkovic, 3-1 (52′) I. Cissoko