“Naïef om omkoping uit te sluiten”

Foto: “Naïef om omkoping uit te sluiten”

Met Argentinië versus Frankrijk krijgt het WK in Qatar een prachtig affiche. Volgens critici is er opzichtig gewerkt aan deze clash, maar Valentijn Driessen zet daar vraagtekens bij.

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Driessen: “Met Argentinië-Frankrijk heeft Qatar de twee grootste sterren van z’n clubteam PSG op het veld staan: Messi en Mbappé. De Europees-Zuid-Amerikaanse finale is een prachtig slotstuk. Zijn er sportieve zaken gefixt in Doha om te komen tot Argentinië-Frankrijk? Op social media werd bij ieder discutabel moment in Argentijns voordeel de link gelegd tussen Qatar, PSG en Messi.”

“Opvallend, bij Mbappé bleef die associatie achterwege”, vervolgt Driessen. “Vanwege de reputatie van Qatar als omkoopnatie is het naïef om omkoping uit te sluiten. Zelfs op een WK. Zie hoe het emiraat het WK heeft toegewezen gekregen na het betalen van steekpenningen. Of zoals deze week serieuze verdenkingen naar buiten kwamen dat Qatar honderdduizenden euro’s cash heeft betaald aan politici in Brussel om mensenrechtenstandpunten en -discussies in het Europees parlement gunstig te sturen voor Qatar. Het land betaalt ook de grootste voetbalvedetten van toen en nu om reclame te maken voor het even zo rijke als dubieuze woestijnstaatje.”

Driessen voegt toe: “Sluit niets uit, maar voor omkoping is hard bewijs nodig. De gang van zaken op het WK zorgt daar (nog) niet voor. Op de run van Frankrijk valt weinig aan te merken. De verdachtmakingen richting Argentinië werden vooral gevoed door frustratie over de uitschakeling in de knockout-fase”, zo weet Driessen. “Met betrekking tot de uitschakeling is het beter als Nederland en Kroatië de hand in eigen boezem steken. De manier waarop de ontgoocheling in Nederland op Messi wordt afgereageerd, zegt alles over ons als slechte verliezers.”

Geloof jij in een WK-complot?

  • Ja
  • Nee
132+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie