‘Nachtmerrie treft Schreuder bij Ajax’

Foto: ‘Nachtmerrie treft Schreuder bij Ajax’

Alfred Schreuder begint onder hoogspanning aan de tweede seizoenshelft van Ajax. De trainer ligt zwaar onder vuur in Amsterdam en volgens De Telegraaf kan hij zich weinig permitteren.

Clubwatcher Mike Verweij schrijft dat Ajax ‘op sportief gebied met weemoed’ terugdenkt aan de periode onder Marc Overmars en Erik ten Hag. Een eerdere waarschuwing is door de resterende clubleiding echter genegeerd. “Mede daardoor loopt Ten Hags opvolger Alfred Schreuder door een mijnenveld. Wetende dat elke misstap een fatale explosie kan opleveren”, zo luidt diens conclusie.

Verweij erkent dat Schreuder zeker blaam treft, maar in zijn optiek is het te makkelijk om alleen naar de trainer te wijzen. “Juist nu Ajax door het vertrek van acht (potentiële) basisspelers sportief werd uitgekleed, was de aanwezigheid van een vergelijkbare sluwe koopman gewenst. Helemaal, omdat Schreuder bij diens aanstelling was beloofd dat er maximaal vier basisspelers zouden vertrekken. Inmiddels zijn het er acht”, aldus de Ajax-watcher.

Transferbeleid nekt Amsterdammers

Ajax besloot om Hakim Ziyech te laten lopen in de zomer, waar Lucas Ocampos wél werd aangetrokken. Het aankoopbeleid kan sowieso niet overtuigen. “En hoewel Hamstra en Huntelaar tijdens het WK alle tijd hadden om voorwerk te doen en samen met Schreuder bepaalden dat een nieuwe doelman en rechter centrale verdediger achter Jurriën Timber prioriteit hebben, is alleen de Argentijnse keeper Gerónimo Rulli van Villarreal op weg naar Amsterdam”, sneert Verweij.

Natuurlijk is er genoeg aan te merken op Schreuder. Zo had de Ajax-trainer inspraak in het transferbeleid en maakte hij opmerkelijke keuzes in de teamsamenstelling, maar de Telegraaf-journalist meent dat er veel meer speelt. In zijn optiek is er een ‘explosieve sfeer’ ontstaan. “Het maakt de opdracht de mijnen op de lange weg naar de landstitel te ontwijken voor Schreuder er niet makkelijker op.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Schreuder het einde van dit seizoen halen bij Ajax?

  • J
  • Nee
1251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie