Nachtmerrie ten einde: vader Luis Díaz eindelijk vrijgelaten

Foto: Nachtmerrie ten einde: vader Luis Díaz eindelijk vrijgelaten

Grote opluchting voor Luis Díaz en zijn naasten. Zijn vader is donderdag eindelijk vrijgelaten na een ontvoering van het Nationaal Bevrijdingsleger ELN. De vader van de Liverpool-aanvaller werd een kleine twee weken lang gegijzeld.

Gegijzelde Luis Manuel Díaz is op vrije voeten

Op zaterdag 28 oktober werd Luis Manuel Díaz onder schot gehouden en gegijzeld door de communistische guerillabeweging, net als zijn vrouw Cilenis Marulanda. Marulanda werd enkele uren later vrijgelaten, Díaz sr. werd veel langer vastgehouden. Afgelopen weekend smeekte Luis Díaz de ontvoerders nog om zijn vader vrij te laten.

Communistische guerillabeweging

Donderdag kwam eindelijk het bericht dat de nachtmerrie werd beëindigd. De Colombiaanse voetbalbond meldt dat Díaz sr. is vrijgelaten en bedankt iedereen die daaraan heeft bijgedragen. De ELN is de grootste guerrillabeweging in het Zuid-Amerikaanse land dat nog actief is. Ze verzetten zich tegen de Colombiaanse staat en zijn vooral actief in het grensgebied met Venezuela, waar Díaz’ ouders wonen.

De aanvaller kreeg tijdens de zware periode van Liverpool-manager Jürgen Klopp de ruimte om zelf te bepalen of hij mee kon trainen en spelen. Afgelopen weekend viel hij vlak voor tijd nog in tegen Luton Town, om in de blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen (1-1). Daarna liet hij een shirt zien met de tekst Libertad para papa.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie