NAC’er plots compleet uit beeld: ‘Bizar, een week ervoor nog aanvoerder’

Foto: NAC’er plots compleet uit beeld: ‘Bizar, een week ervoor nog aanvoerder’

Sinds Peter Hyballa het stokje over heeft genomen bij NAC is er het nodige veranderd bij de Brabantse Keuken Kampioen Divisionist. Het meest opvallende is wel de situatie van middenvelder Jort van der Sande, die plots compleet uit beeld is geraakt. Tot verbazing bij goede vriend en ploeggenoot Alex Plat.

Eind januari kwam naar buiten dat Van der Sande zelfs niet meer welkom was bij de hoofdmacht van Hyballa. “Ik weet niet of dat erbij hoort in deze wereld. Ik vind dat geen goede situatie”, reageert aanvaller Plat in een interview met BN/De Stem.

‘Bizarre wending’

“De week ervoor staat hij in de basis, als aanvoerder ook nog. En de week erna krijg het zo’n bizarre wending. Uit het niets. Dat is niet alledaags. Als hij de kantjes er vanaf loopt en zich misdraagt, snap ik de keuze wel, maar dat is niet het geval. Het is niet voor niks dat het bijzonder genoemd wordt, omdat dit bij heel veel clubs niet gebeurt.”

Stiekem strookt het wel een beetje met het beeld dat NAC in de afgelopen jaren heeft gecreëerd. “Toen ik hier vorige zomer kwam zei iedereen: De chaos is geweest. Alles staat op de rit. Nieuw begin, nieuw NAC. Zes maanden later is alles anders. Ik houd daar wel van hoor. Het hoort een beetje bij de club”, erkent Plat tot slot.

Geklommen op de ranglijst

NAC staat momenteel negende in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij drie overwinningen in de laatste vier duels blijft het doel, het behalen van de play-offs om promotie naar de Eredivisie, in zicht voor De Parel van het Zuiden.

Rat Verlegh Stadion

Eerste Divisie

10 maart 2023

21:00

NAC Breda
MVV Maastricht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 19:53.

Goed dat Hyballa geen beroep meer doet op Van der Sande?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie