Mossou wijst aan waarom Ajax nu opeens wél draait

Foto: Mossou wijst aan waarom Ajax nu opeens wél draait

Dat het lek definitief boven is bij Ajax lijkt nog iets te vroeg, maar duidelijk is dat het spelplezier is wedergekeerd in Amsterdam. Niet geheel toevallig sinds John Heitinga het stokje overnam van de ontslagen Alfred Schreuder ‘is het sentiment niet meer negatief’, merkt ook Sjoerd Mossou op.

“Er was zo veel chagrijn. In het voetbal is de amateurpsychologie niet te onderschatten. Het speelt een grotere rol dan je soms zou denken”, schrijft Mossou vandaag in het Algemeen Dagblad. “Het kan echt een groot verschil maken. Er was zo veel twijfel en ergernis dat het een beetje op slot zat. Dat is eraf, maar dat wil niet zeggen dat alles is opgelost onder Heitinga, want ze moeten nog worden getest op serieus niveau.”

Er werd achtereenvolgend van Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5) gewonnen. Vanavond wacht in de TOTO KNVB Beker een opponent van een iets ander formaat: FC Twente. “Dit zijn twee over het algemeen leuke ploegen om naar te kijken. Het kan een spannende en misschien wel vermakelijke wedstrijd worden.”

Van der Sar bij Ziggo Sport

Deze week schoof directeur Edwin van der Sar nog aan in Rondo, waarin hij onder meer scherpe kritiek uitte op een stuk van het AD over ‘de reconstructie bij Ajax’. “Er kwam niet echt een argumentatie voor waarom het onzin was. Hij ontkende dat hij met Alex Kroes had gesproken, maar dat stond ook helemaal niet in het artikel. Dat hebben wij nooit gezegd of geschreven, dus dat was niet echt een argument.”

Toch vindt Mossou dat Van der Sar an sich zeker geen modderfiguur sloeg aan tafel. “In algemene zin vond ik dat hij een redelijk goed optreden had, voor zijn doen. Het was natuurlijk ook een warm bad, dat Ziggo. Het is nogal een verschil met een soort één-op-één-verhoor voor een camera. Dit deed hij veel beter, dat was duidelijk.”

Dit is puur ‘de hand van Heitinga’

  • Eens
  • Oneens
1007+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie