Kampioen van Noord-Amerika na flop in Nederland: Antuna vergeet FC Groningen niet

Foto: Kampioen van Noord-Amerika na flop in Nederland: Antuna vergeet FC Groningen niet

Naast Santiago Giménez, Edson Álvarez en Jorge Sánchez is er nog één Mexicaanse Gold Cup-winnaar met een link naar Nederland. Uriel Antuna kwam in 2017 via Manchester City naar FC Groningen en bleef anderhalf jaar bij de club. De aanvaller wist niet door te breken, maar heeft toch goede herinneringen aan zijn periode in de Eredivisie, vertelde hij aan SoccerNews.nl.

Dankbaar voor Groningen-tijd

Met een enorme sombrero op zijn hoofd stond Antuna na de gewonnen finale tegen Panama (1-0) geduldig de Mexicaanse pers te woord. De vaste rechtsbuiten van La Tri werd voor de tweede keer kampioen van de CONCACAF en kon zijn geluk niet op. “Deze overwinning is te danken aan het team. We hebben ons niveau gehaald. Panama had ook wat kansen, maar aan het eind hebben we gedaan wat we moesten doen”, aldus Antuna. “Dit is een revanche voor ons en de fans. We zijn blij dat er zoveel Mexicanen in het stadion waren. We wilden ze gelukkig maken met een prijs. Mexico is gemaakt voor grootste daden, dus moeten we in onszelf geloven.”

Antuna keek verrast toen een Nederlandse verslaggever ineens vroeg naar zijn herinneringen aan Groningen. Toch brak er een glimlach door nadat Antuna in gedachten terugging naar de Euroborg. “Ik heb goede herinneringen aan die tijd, die ik altijd bij me zal dragen. Ik ben dankbaar dat ik daar veel heb geleerd en heb kunnen groeien. De stap naar Groningen heeft me veel geholpen in mijn carrière. Ik heb Engels geleerd. Ik sprak helemaal geen woord Engels toen ik aankwam. Door die periode in Nederland ben ik gegroeid als persoon en natuurlijk ook als voetballer.”

Uitdagingen

Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Antuna in Nederland. Hij beleefde er zijn eerste volledige seizoen in een eerste elftal, maar deed net zo vaak mee met de beloftenploeg van FC Groningen. De verhuurperiode werd voortijdig afgebroken en Antuna vertrok zonder grootste daden naar L.A. Galaxy. Voordat we hem konden vragen naar de uitdagingen die hij ondervond in Groningen, moest de kersverse kampioen van Noord-Amerika alweer de spelersbus in. Tijd om een feestje te vieren. Is alles toch op zijn pootjes terecht gekomen.

FC Groningen had Antuna meer kansen moeten geven

  • Ja, kijk waar hij nu staat.
  • Nee, blijkbaar was hij niet goed genoeg.
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie