Messi verschuilt zich niet: “Er zijn geen excuses”

Foto: Messi verschuilt zich niet: “Er zijn geen excuses”

Lionel Messi en zijn ploeggenoten kregen het na het debacle tegen Saudi-Arabië (1-2) flink te verduren van de Argentijnse media. De dribbelaar zocht achteraf niet naar excuses voor de collectieve offday.

Voor de pauze was er nog niks aan de hand voor de Zuid-Amerikanen. Messi had zijn land al vroeg op 1-0 geschoten met een rake penalty. Argentinië probeerde de marge te vergroten, maar meerdere goals werden geannuleerd wegens buitenspel. Na rust verraste Saudi-Arabië met een sterke fase, waarin het prompt beide kansen benutten. De Argentijnen ging weer op jacht naar een treffer, echt grote mogelijkheden bleven echter uit.

Messi wond er na afloop geen doekjes om. “We wisten dat Saoedi-Arabië een team met goede spelers heeft, die goed met de bal omgaan en hoog spelen. Er zijn geen excuses”, citeert de Argentijnse voetbalbond Messi op Twitter.

“Meer verenigd dan ooit”

“We zullen meer verenigd zijn dan ooit”, klonk de vedette strijdbaar. “Deze groep is sterk en dat hebben we al laten zien. Dit is een situatie die we al lang niet meer hebben gekend. Nu moeten we laten zien dat dit een echte groep is.” Het volgende duel speelt Argentinië tegen Mexico, waar de druk al flink opstaat. De afsluitende wedstrijd is tegen Polen.

Messi topscorer van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Argentinië nog opkrabbelen?

  • Ja, hebben gewoon een goede ploeg
  • Nee, meteen al een vroege exit
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie