Meerdere verrassende afwezigen in selectie Nederlands elftal

Foto: Meerdere verrassende afwezigen in selectie Nederlands elftal

Maandagmiddag heeft bondscoach Ronald Koeman zijn selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Er is besloten welke 26 spelers kans maken op speelminuten voor de twee wedstrijden in de Final Four van de Nations League, tegen Kroatië (woensdag 14 juni) en vier dagen later tegen Spanje of Italië.

Geen Berghuis en Cillessen, wel Reijnders, Noppert en Blind

In de 32-koppige voorselectie van Koeman was Tijjani Reijnders van AZ de enige debutant: hij zit ook bij de definitieve selectie. Net als bijvoorbeeld Daley Blind, ook al heeft hij al tien wedstrijden op rij geen minuten meer gemaakt bij Bayern München. Verder krijgt Andries Noppert, die net één wedstrijd heeft gekeept na zijn maandenlange liesblessure, de voorkeur boven Jasper Cillessen. De Groesbeker kende lastige weken bij NEC en wordt nu dus geslachtofferd.

Verder is Steven Berghuis niet opgenomen in de selectie. Hij miste vijf wedstrijden door blessureleed en kwam zondag nog in het nieuws door de klap die hij uitdeelde vlak voor het betreden van de spelersbus, na de 3-1 nederlaag bij FC Twente. Ook zijn ploeggenoot Davy Klaassen is afgevallen, waardoor er nog maar twee Ajacieden op het lijstje staan (Jurriën Timber en Steven Bergwijn). Eerder viel Kenneth Taylor namelijk zelfs al voor de voorselectie af.

Uitleg Koeman

Op de website van de KNVB zegt bondscoach Koeman: “Deze finaleronde van de Nations League is een kleine eindronde. En zo benaderen wij hem ook. We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers. Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last-minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen. Dat geeft ons de mogelijkheid om eventuele personele problemen op te vangen.”

NaamClub
Justin BijlowFeyenoord
Mark FlekkenSC Freiburg
Andries Noppertsc Heerenveen
Nathan AkéManchester City
Steven BergwijnAjax
Daley BlindFC Bayern München
Sven BotmanNewcastle United
Virgil van DijkLiverpool FC
Denzel DumfriesInter
Cody GakpoLiverpool FC
Lutsharel GeertruidaFeyenoord
Frenkie de JongFC Barcelona
Teun KoopmeinersAtalanta B.C.
Noa LangClub Brugge
Matthijs de LigtFC Bayern München
Tyrell MalaciaManchester United
Donyell MalenBorussia Dortmund
Memphis DepayAtlético de Madrid
Tijjani ReijndersAZ
Marten de RoonAtalanta B.C.
Xavi SimonsPSV
Jurriën TimberAjax
Joey VeermanPSV
Wout WeghorstManchester United
Mats WiefferFeyenoord
Georginio WijnaldumAS Roma

Zou jij Berghuis ook niet opgeroepen hebben?

  • Jawel
  • Nee
630+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie