Matchwinner Til wil geen excuses horen: “Wij zijn PSV”

Foto: Matchwinner Til wil geen excuses horen: “Wij zijn PSV”

Guus Til scoorde op zaterdagavond het enige doelpunt van de wedstrijd tussen PSV en Vitesse. De middenvelder is in het algemeen wat minder nadrukkelijk aanwezig in het Philips Stadion dan hij in het recente verleden in De Kuip was bij Feyenoord, maar vanavond kroonde hij zich dus weer eens tot goudhaantje.

Voor de camera van ESPN analyseert hij het duel: “Het was wel echt ploeteren op het eind, maar uiteindelijk ben ik matchwinner en dan ben je daar blij mee. Vorige week, dat was niet lekker. Ik vond dat we toen heel veel kansen hadden, maar we hebben ervan geleerd. Niet dat we het in het slot hebben gegooid, ze hebben nog aardig wat kansjes gehad, maar je wint de wedstrijd wel. Niemand zal zich deze wedstrijd nog herinneren…”

Moeizame fase

Je kunt niet zeggen dat PSV de laatste weken geweldig voetbal speelt. Ligt dat aan het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke? “Je bent PSV, thuis moeten we in principe elke wedstrijd winnen. Dan moet je ook een back-up hebben die er kan staan, je kan het daar niet aan wijten. Je mist ook een penalty in de eerste helft. Het is voetbal, dat klinkt heel cliché, maar als die 2-0 niet valt gaan zij er nog in geloven ook. Als PSV kan dat eigenlijk niet, maar het gebeurt wel. Dan moet je zorgen dat je wint, en dat hebben we gedaan.”

Til krijgt de vraag of het fijn is dat hij in de basiself mocht beginnen: “Nee, dat is rampzalig…” Op serieuze toon gaat hij verder: “Nee, zeker is dat fijn. Ik hoop dat ik nog even mag blijven staan, maar dat is niet aan mij. We gaan het zien. Als er nog twee kanonnen gehaald worden? Dan moet ik zorgen dat ik ook een kanon word!”

Wint PSV de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Til in de basis?

  • Ja
  • Nee
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie