Martínez laat zich uit over ‘underdog’ Argentinië

Foto: Martínez laat zich uit over ‘underdog’ Argentinië

Emiliano Martínez vindt het helemaal prima dat de grote favoriet voor het WK Frankrijk heet. De Argentijnse doelman liet zich in aanloop naar de finale uit over het onderlinge verschil.

“Wij vinden het prettig als de ander de favoriet is, dan zijn we op ons best”, zei de doelman van Aston Villa. Vanuit Frankrijk en andere delen van de wereld klonk veel kritiek over de manier van spelen.

Onzin, vindt Martínez. “Ik hoorde daar opmerkingen over, maar het is moeilijk om een mening te vormen als je het Zuid-Amerikaanse voetbal niet goed kent. Als je er niet speelt, kun je er niet over meepraten. Ze weten dat we een team van wereldklasse zijn.”

Argentinië

Dat betekent niet dat we vloeiende aanvallen hoeven te verwachten van de Argentijnen. “De wil om te winnen kan juist tegen je werken, want je moet het hoofd koel zien te houden.”

Martínez heeft er vertrouwen in dat hem en zijn teamgenoten dat lukt. “We moeten spelen zoals we tot nu toe hebben gedaan en controle houden over de wedstrijd. De kleinste fout kan van doorslaggevend belang zijn. Het is moeilijk om een wedstrijd te spelen waarin alles op het spel staat. We weten hoe goed ze zijn.”

WK 2022

De doelman is blij dat aanvoerder Lionel Messi de afgelopen wedstrijden in grootste vorm is. “‘Ik zie dat hij gelukkig is, net als alle Argentijnen. Leo was geweldig in het toernooi om de Copa América, daar was hij op zijn best. Dit WK is hij nóg beter, zowel fysiek als voetbaltechnisch. Dat helpt ons enorm.”

Argentinië wordt wereldkampioen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie is er favoriet?

  • Argentinië
  • Frankrijk
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie