Marokko bezorgt België levensgroot probleem

Foto: Marokko bezorgt België levensgroot probleem

Het is geen uitgemaakte zaak dat België zich plaatst voor de knock-outfase van het WK. Tegen Marokko gingen de Rode Duivels zondagmiddag met 0-2 onderuit.

België won de eerste groepswedstrijd ternauwernood van Canada (1-0), waar Marokko op 0-0 bleef steken tegen Kroatië. In deze tweede WK-wedstrijd schoten de Belgen redelijk uit de startblokken. Michy Batshuayi stuitte in de openingsfase op de Marokkaanse doelman Munir, die kort daarna ook Thomas Meunier van scoren af wist te houden.

Bij Marokko stond Hakim Ziyech in de basis, net als oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat. De voormalig Ajacied was betrokken bij een aantal kansrijke momenten namens het Afrikaanse land. Ziyech zag zijn eerste schot over vliegen, maar kort voor rust vloog zijn vrije trap er in één keer in. Helaas voor de onfortuinlijke middenvelder annex aanvaller stond Romain Saïss hinderlijk buitenspel en dus werd de goal op VAR-advies afgekeurd.

In de tweede helft ontstonden er mogelijkheden voor België en Marokko. Namens de Belgen zorgden Eden Hazard en Dries Mertens voor dreiging, waar Ziyech zich na rust nogmaals liet zien. Vanuit het niets nam Marokko de leiding. Invaller Abdelhamid Sabiri draaide een vrije trap richting de eerste paal, waar Thibaut Courtois opnieuw werd verrast door de meegelopen Saïss en ditmaal werd hij niet gered door de VAR.

In de blessuretijd werd het probleem voor België nog groter. Ziyech omzeilde een Belgische verdediger en bediende vervolgens de ingevallen oud-AZ’er Zakaria Aboukhlal, die overtuigend voor 0-2 zorgde.

In Groep F heeft België nu een serieus probleem. Achter Marokko (vier punten) staat België nog wel op de tweede plek, maar Kroatië en Canada kunnen die positie later op de dag overnemen. Er wacht hoe dan ook een cruciaal laatste groepsduel met de Kroaten, de verliezend finalist van 2018.

Scoreverloop: 0-1 (73′) Abdelhamid Sabiri, 0-2 (90′) Zakaria Aboukhlal

Wint België van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Marokko deze groep overleven?

  • Ja
  • Nee
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie