‘Manchester City krijgt nieuws van ervaren back’

Foto: ‘Manchester City krijgt nieuws van ervaren back’

Kyle Walker is niet van plan om Manchester City komende zomer vaarwel te zeggen. Dat stellen meerdere Engelse media, waaronder de Daily Star Sunday. Het betekent dat de Brit de club nog minstens een seizoen trouw blijft.

Minder speeltijd voor Walker

De verdediger kwam in 2017 voor meer dan 50 miljoen euro over van Tottenham Hotspur en speelde zichzelf onder leiding van Pep Guardiola razendsnel in het basisteam. Hij beleefde dan ook meerdere succesvolle seizoenen met Manchester City, waarin hij viermaal het landskampioenschap mocht vieren.

Dit voetbaljaar krijgt de 32-jarige Walker echter veel minder speeltijd. Zo stond hij in de Premier League 16 keer in het basisteam en kwam hij in 4 gevallen als invaller binnen de lijnen. Walker mag in de Champions League zelfs nog minder vaak opdraven. Vooralsnog bleef het in het miljardenbal bij een basisplek en invalbeurt.

Interesse in binnen- en buitenland

Aangezien hij nog over een contract beschikt dat tot de zomer van 2024 loopt, klonken in Engeland diverse geruchten dat hij bezig zou zijn aan zijn laatste maanden bij Manchester City. Onder meer Aston Villa en AC Milan hebben naar verluidt laten weten dat ze hem graag willen contracteren, maar voorlopig lijkt dit niet te gaan gebeuren.

Het Engelse medium laat namelijk weten dat Walker zelf niet geïnteresseerd is in een vroegtijdig vertrek. Hoewel hij dit voetbaljaar meer had willen spelen, heeft hij er vertrouwen in dat hij aankomend seizoen een mooi jaar gaat beleven. Over ruim een jaar wil hij vervolgens kijken hoe zijn toekomst er dan uitziet.

Is Walker nog goed genoeg voor Manchester City?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie