‘Manchester City akkoord met parel van 100 miljoen’

Foto: ‘Manchester City akkoord met parel van 100 miljoen’

Manchester City beleefde met afstand het beste seizoen uit de clubgeschiedenis, maar dat is geen reden om deze zomer op de lauweren te rusten. De Engelse grootmacht probeert de selectie steeds weer te versterken. Dit keer met een ingaande transfer van liefst honderd miljoen euro.

City gaat vol voor Gvardiol

City heeft de pijlen volledig op Josko Gvardiol gericht. De 21-jarige Kroaat is dé centrale verdediger van de toekomst, waar manager Pep Guardiola dan ook zeer gecharmeerd van is. RB Leipzig zit zeer hoog in de boom voor de international, die nog tot medio 2027 vastligt. De Duitsers verlangen tenminste honderd miljoen euro voor het pareltje. Zij gaan hoe dan ook een geweldige winst maken op de sterkhouder, die twee jaar geleden nog voor een kleine negentien miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb.

Leipzig wil cashen met Kroaat

Zoals altijd zit Fabrizio Romano er weer kort op met vele updates. De Italiaanse transferspecialist weet dat The Citizens en Gvardiol, die dolgraag naar de Premier League wilt, inmiddels een persoonlijk akkoord hebben bereiken. Het is nu aan de clubs om er uit te komen, waarbij de Engelsen dus flink de portemonnee moeten trekken. Leipzig wil van Gvardiol de duurste centrale verdediger aller tijden maken. De gesprekken zijn gaande, komende week zal er verder onderhandeld worden.

Guardiola rouleerde ook afgelopen seizoen veel met de verdediging. Rúben Dias, Aymeric Laporte en Manuel Akanji werden vaak centraal geposteerd, al kan laatstgenoemde ook goed uit de voeten op de backposities. John Stones ontwikkelde zich de voorbije maanden als een extra troef op het middenveld. Nathan Aké is de eerste optie als linksback. Hij krijgt mogelijk een speler van honderd miljoen na de zomer naast zich.

Is Gvardiol dé centrale verdediger van de toekomst?

  • 100%
  • Nog maar even afwachten…
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie