“Makkelijk tegen Argentinië voetballen, Messi relatief eenvoudig af te stoppen”

Foto: “Makkelijk tegen Argentinië voetballen, Messi relatief eenvoudig af te stoppen”

Arne Slot is positief over de kansen van het Nederlands elftal vrijdag tegen Argentinië. Het is volgens de Feyenoord-trainer vooral belangrijk Lionel Messi af te stoppen, een realistische opdracht denkt hij.

“Als Messi in vorm is, is dat alleen niet eenvoudig”, begint Slot bij de NOS. Hij is groot fan van de kleine dribbelaar, maar een stuk minder van zijn ploeggenoten. “Als je het hebt over clubvoetbal, dan stelde hij nog nooit teleur. Hij is altijd geweldig geweest, is mijn herinnering. Maar, er staan ook nog tien andere spelers om hem heen. En om nou te zeggen dat zij raad weten met alle tijd en ruimte die ze krijgen…”

Slot ziet wat Argentinië in de problemen brengt. “Als je hoog druk zet en ze ruimte geeft, is Messi geweldig. Maar laat dat nou ons voordeel zijn, want wij (Oranje, red.) hebben onze tegenstanders nauwelijks ruimte gegeven.”

“Australië kon tegen de Argentijnen gewoon twee minuten lang de bal in de ploeg houden in bepaalde fases”, zag de oefenmeester. “Omdat ze zonder bal niet zo geweldig zijn. Je kan heel makkelijk tegen ze voetballen, omdat het veld heel groot is als ze druk gaan zetten.”

“Achterin op orde hebben”

“Dat is enerzijds goed nieuws, maar als je het moment pakt om aan te vallen, moet je het achterin op orde hebben”, vervolgde Slot, die vertrouwen heeft in de Nederlandse defensie. “Dit toernooi zakken we normaal gezien in en houden we de ruimtes heel klein. Ik denk dat we met Nathan Aké en Jurriën Timber twee spelers hebben die in wendbaarheid ook vrij aardig meekunnen met Messi.”

Slot ziet zo genoeg kansen voor Oranje om de halve finale te bereiken. “Hoe goed Messi ook is, als er tien spelers rondom de zestien staan, lukt het hem heel incidenteel nog om een goal te maken. Maar Australië liet ook zien dat je hem in hele grote delen van wedstrijden ook wel relatief eenvoudig af kan stoppen. Omdat de overige tien spelers niet van het niveau zijn die hij in Barcelona in het verleden wél om zich heen had staan.”

Eens met Slot?

  • 100%
  • Niet helemaal…
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie