Makkelie blij met VAR: ‘Prettig vangnet’

Foto: Makkelie blij met VAR: ‘Prettig vangnet’

Net als het Nederlands elftal komt ook scheidsrechter Danny Makkelie in actie op het WK in Qatar. De arbiter treedt daarmee in een illuster rijtje. Charles Corver (1978 en 1982), Jan Keizer (1986), Mario van der Ende (1994 en 1998), Jan Wegereef (2002) en Björn Kuipers (2014) gingen hem voor, maar hadden alleen niet het hulpmiddel tot hun beschikking wat Makkelie wel heeft: de VAR.

Makkelie zegt in gesprek met De Telegraaf blij te zijn met de aanwezigheid van het technologisch hulpmiddel. “De aanwezigheid van de VAR is inderdaad een prettig vangnet. Als je een fout maakt, kan dat worden rechtgezet.”

Toch stelt de arbiter dat de VAR het er niet altijd eenvoudiger op maakt bij beslissingen. “De VAR geeft ook uitdagingen hoe daarmee om te gaan en tóch je eigen wedstrijd te spelen. En het liefst heb je natuurlijk helemaal geen VAR-ingreep.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Prestaties Oranje

Makkelie vertelde eerder al tegenover het Algemeen Dagblad dat hij hoopte zo lang mogelijk in het toernooi te blijven. Daarbij is de scheidsrechter echter wel afhankelijk van de prestaties van Oranje. Een lastige kwestie voor de scheidsrechter, die wel een uitgesproken mening heeft. “Natuurlijk zou het prachtig zijn als Nederland de finale haalt. Ik ben ook Nederlander en ook chauvinistisch. Ik heb dat nog nooit meegemaakt, dus ik zou dat geweldig vinden. Maar ik zeg altijd: als Nederland niet zo ver mag komen, dan hoop ik dat wij ver komen. Dat wij de Nederlandse trots hoog kunnen houden.

Eindigt Senegal tegen Nederland in 1-3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie verwacht jij dat verder komt?

  • Oranje
  • Makkelie
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie