Luis Suárez duikt op in Braziliaanse competitie

Foto: Luis Suárez duikt op in Braziliaanse competitie

Luis Suárez heeft zijn toekomst verbonden aan de Braziliaanse club Grêmio. Het voorbije jaar kwam hij uit voor Atlético Nacional uit zijn vaderland Uruguay, maar al snel maakte hij kenbaar niet te willen blijven. In de Série A heeft de oud-Ajacied een nieuw onderkomen gevonden.

Via zijn officiële kanalen kondigt Grêmio het vastleggen van Suárez aan en volgens de Braziliaanse media wordt de goalgetter verreweg de bestbetaalde speler van de club, met een jaarsalaris van liefst 3,3 miljoen euro per jaar.

Vorig seizoen promoveerde Imortal Tricolor, dat in het verleden eens tegen Ajax speelde in de finale van de wereldbeker voor clubteams, van de Série B naar de Série A, het hoogste niveau van Brazilië, en daarom wordt de knip nu getrokken. Nieuwe degradatie is immers geen optie.

Mexico, Saudi-Arabië en de Verenigde Staten

Ook het Mexicaanse Cruz Azul was in de markt, maar dat bood Suárez naar verluidt ‘slechts’ 2,8 miljoen euro per seizoen. Daarnaast werd de 35-jarige spits gelinkt aan diverse clubs uit Saudi-Arabië en de Amerikaanse Major League Soccer, maar die werden dus stuk voor stuk afgewimpeld.

Het verhaal gaat dat Suárez vorige week vrijdag in een videocall zijn jawoord heeft gegeven aan Grêmio, waarna hij zijn zaakwaarnemer inschakelde om de puntjes op de i te zetten. Er hoeft overigens geen afkoopsom betaald te worden voor de Uruguayaan, want die is met ingang van de jaarwisseling transfervrij. Alleen het salaris van de nummer 9 vormt dus een (aanzienlijke) kostenpost voor zijn nieuwe werkgever.

Wint Grêmio de Braziliaanse competitie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij veel doelpunten maken?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie