Luis Enrique reageert: exit na WK-dreun?

Foto: Luis Enrique reageert: exit na WK-dreun?

Luis Enrique is zelfkritisch na de pijnlijke WK-uitschakeling van Spanje. Net als in 2018 werd het land in de achtste finale uitgeschakeld door een strafschoppenserie, ditmaal door Marokko. De vraag is of dat consequenties krijgt voor de oud-trainer van FC Barcelona.

Spanje faalde driemaal vanaf de penaltystip. “Het is allemaal mijn verantwoordelijkheid geweest, want ik heb de eerste drie strafschoppennemers aangewezen”, verklaarde de bondscoach van Spanje na afloop. “De rest werd beslist door de spelers, wie zich op dat moment goed voelde, maar we hebben de vierde penalty niet eens bereikt. We wisten dat Bounou geweldig is in het keren van strafschoppen en vandaag was hij fantastisch.”

De Spaanse bondscoach beaamt dat deze uitschakeling een grote mentale impact heeft. “Maar we hebben honderd procent gegeven en feliciteren het team dat gewonnen heeft. Voetbal is een prachtige sport, maar een team dat niet aanvalt kan toch winnen. Ik denk dat wij deze wedstrijd onder controle hadden en we hebben elf doelpogingen ondernomen, maar helaas ging er maar één op doel. Toch ben ik trots op mijn team.”

Toekomst onzeker

Luis Enrique ligt door deze uitschakeling vanzelfsprekend onder vuur, maar of hij aanblijft als bondscoach? De Spanjaard durft het niet te zeggen. “Dit is niet het juiste moment om daarover te praten. Ik ga nu naar huis en denk dat we vanaf volgende week zullen gaan praten over wat er in de toekomst zal gaan gebeuren.”

Wint Nederland van Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet hij opstappen?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie