Luis Enrique nieuwe coach Ajax? | Afl. 21 podcast Twee Viertje

Foto: Luis Enrique nieuwe coach Ajax? | Afl. 21 podcast Twee Viertje

Op dit moment is Alfred Schreuder nog de coach van Ajax, maar hij staat al langere tijd onder druk en het zou natuurlijk zomaar eens zo kunnen zijn dat hij binnenkort ontslagen wordt. In dat geval schijnen de Amsterdammers te mikken op een buitenlandse trainer, waarbij de namen van onder meer Marcelo Gallardo (River Plate) en Luis Enrique (clubloos) rondzingen, voorzichtig dan in ieder geval.

Aad de Mos heeft zo zijn bedenkingen bij dit plannetje, vertelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Buitenlanders hebben het nooit goed gedaan bij Ajax. Morten Olsen had bijvoorbeeld problemen. Het Ajax-DNA is een bijzonder DNA.” Toch staat één van de genoemde opties hem wel aan: “Van Luis Enrique kun je stellen dat hij gecharmeerd is van het voetbal van Ajax. Dat heeft veel overeenkomsten met het voetbal van Barcelona. Pep Guardiola. Daar zit toch op de een of andere manier een vleugje Cruijff in. Dat zou een optie kunnen zijn, en dat is ook een hele open, eerlijke vent. En hij heeft kwaliteiten, dat heeft hij laten zien op het WK bij Spanje, maar zeker ook bij Barcelona.”

Daar voegt onze huisanalist, die duidelijk op twee gedachten hinkt, vervolgens weer aan toe: “Maar ik denk dat er in Nederland toch wel iemand te vinden moet zijn die dat ook kan. Die nu bijvoorbeeld in het buitenland werkt. Of die nu zonder werk zit.” Peter Bosz bijvoorbeeld? “Bijvoorbeeld.”

Speelt Ajax gelijk in de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Voorafgaand aan De Klassieker vroeg een mental coach de Ajax-spelers of ze ontevreden waren over de staf. Bijna iedereen stak zijn hand op… “Dat is de moderne handelswijze van mensen in de top blijkbaar. Ik bedoel: je hebt dat met trainers ook, die volledig afgaan op data. Dat is hun enige houvast, omdat ze zelf op het veld niet zien wat er gebeurt. De leiding van Ajax, die heeft zich achter Schreuder geschaard. Want als hij ontslagen wordt, moeten ze zelf ook vertrekken. Dus ze hebben geprobeerd om daar op een stille manier naar te laten informeren door een neutraal iemand binnen Ajax. Dat kun je vergeten.”

“In de kleedkamer zitten er altijd één of twee die een goede relatie hebben met een journalist”, legt De Mos uit. “Dat komt naar buiten. Ik denk dat er tien niet tevreden waren over Schreuder. Dat er tien niet tevreden waren over de assistenten en dat de andere tien niet tevreden waren over de medische staf. Dat is heel complex. Maar wellicht had hij bij een grote nederlaag zijn laatste wedstrijd gehad bij Feyenoord. Maar door het gelijke spel en het optreden van de ploeg in de tweede helft hebben ze hem zeker niet laten vallen.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Goede optie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie