Liverpool-selectie eert overleden George Floyd op grootse wijze

Foto: Liverpool-selectie eert overleden George Floyd op grootse wijze

Liverpool is de eerste voetbalclub die een groots gebaar maakt naar aanleiding van de dood van George Floyd. Deze Afro-Amerikaanse man overleed vorige week door politiegeweld in Minneapolis. Afgelopen weekend brachten spelers als Jadon Sancho, Weston McKennen, Marcus Thuram en Achrif Hakimi al een eerbetoon aan Floyd.

Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en hun teamgenoten knielden in de middencirkel van Anfield, waar een groepsfoto van werd gemaakt. Zo’n beetje alle Liverpool-spelers deelden deze via social media, met termen als ‘Unity is strength’ en ‘Black Lives Matter’. Ook de Nederlandse talenten Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever staan op de foto.

Deze houding komt oorspronkelijk van Colin Kaepernick, een beroemde speler in het American Football die vier jaar geleden op die manier protesteerde tegen de manier waarop zwarte Amerikanen regelmatig onderdrukt worden. Kaepernick knielde destijds bij het Amerikaanse volkslied.

De dood van Floyd heeft tot grote protesten geleid in met name de Verenigde Staten. In sommige gevallen liep dat uit op rellen en plunderingen. Tal van bekende Amerikanen hebben zich uitgesproken tegen de ongelijke behandeling van zwarte mensen door de politie.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie