Leipzig heeft concurrent Blaswich binnen

Foto: Leipzig heeft concurrent Blaswich binnen

RB Leipzig heeft een vervanger gehaald voor de geblesseerd geraakte Péter Gulácsi. De Noorse sluitpost Örjan Nyland moet de concurrentie aangaan met Janis Blaswich.

Afgelopen woensdag sloeg het noodlot toe voor Gulásci, die in de met 3-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Celtic een zware knieblessure opliep. Voormalig Heracles Almelo-doelman Blaswich kon zo zijn debuut in het miljardenbal maken. Doordat de spoeling in het aantal keeper in de Leipzig selectie dunner werd, besloot de clubleiding een vervanger te halen.

Transfervrij

Buiten de transferwindows kunnen uiteraard alleen clubloze spelers een move maken. Zo kwam de Bundesliga-club uit bij Nyland. De 32-jarige Noor zat sinds zijn vertrek bij Reading afgelopen zomer zonder club. In het verleden was hij collega van Tim Krul bij Norwich City en keepte Nyland in Engeland bij Bournemouth en Aston Villa. In eigen land kwam hij uit voor Molde en IL Hödd.

Duitsland is geen nieuwe bestemming voor de Scandinaviër: in het verleden stond hij onder contract bij FC Ingolstadt. Wel acterend op een heel wat lager niveau van Leipzig. Hij is gehaald om de strijd aan te gaan met Blaswich, maar vermoedelijk zal de Duitser zijn basisplaats (voorlopig ieder geval) behouden.

TIP: 2.15 als Leipzig ook op bezoek bij Celtic wint!

#RBLeipzig verpflichtet mit sofortiger Wirkung Torhüter Örjan #Nyland!

Der 32-jährige Norweger war vereinslos, weshalb ein Wechsel auch außerhalb des Transferfensters möglich war, und erhält einen Vertrag über neun Monate bis Juni 2023.

— RB Leipzig (@RBLeipzig) October 9, 2022

Gaat Blaswich zijn plaats verliezen?

  • Ja
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie