Lahoz met nieuwe kaartenregen tijdens Espanyol-stunt

Antonio Mathieu Lahoz maakte geen goede beurt tijdens Nederland – Argentinië op het WK. De Spaanse bond wees de veelbesproken scheidsrechter de stadsderby Barcelona – Espanyol toe. Dat werd met 14 gele kaarten (twee rood) minstens zo’n verhitte strijd.

De stadsderby van Barcelona staat altijd garant voor vuurwerk. Op het veld was dat lange tijd niet het geval. FC Barcelona kwam door een doelpunt van Marcos Alonso vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. Na de 1-0 van de verdediger zette de Catalanen aan, maar wisten hun voorsprong niet te verdubbelen.

FC Barcelona had de hele wedstrijd het betere van het spel. De ploeg van Xavi, die een basisplek voor Frenkie de Jong had, combineerde er op los. Doelpunten leverde het de Catalanen niet op. De deksel op de neus wel.

Espanyol bleef vechten en kreeg van Lahoz de ultieme kans. Spits Joselu werd op zijn hak getrapt in het zestienmetergebied, uitgerekend door doelpuntenmaker Alonso, en gaf de scheidsrechter geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen.

Joselu maakte zelf gebruik van de buitenkans. Daarna ging de wedstrijd pas écht los. Linksback Jordi Alba kreeg in de 71e minuut zijn eerste gele kaart en zag nog geen tien minuten later zijn tweede.

Na een flinke opstoot in de slotfase kreeg ook Victor de Souza Costa zijn tweede gele kaart van Lahoz, die na ingrijpen van de VAR ook nog een rode kaart voor Espanyol moest intrekken.

Daarmee drukte de scheidsrechter opnieuw een dubieuze stempel op een grote wedstrijd. Dat probeerde FC Barcelona in de slotfase van de wedstrijd ook nog te doen. Via Robert Lewandowski kwam het nog één keer dicht bij, maar ook de Poolse superspits kon een stunt van Espanyol niet voorkomen.