Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’

Foto: Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’

Feyenoord deed afgelopen midweek uitstekende zaken in de Eredivisie. Zelf hoefden de Rotterdammers zich niet bovenmatig in te spannen in het met 2-0 gewonnen duel tegen NEC, terwijl Ajax, PSV en FC Twente punten verspeelden. Bij FC Rijnmond vindt men wel dat Feyenoord een kans heeft laten liggen om aan het doelsaldo te werken.

“De spelers in het veld waren krachten aan het sparen, Kökcü benoemde dat na afloop ook. NEC was alleen aan het tegenhouden om met tien man geen pak voor de broek te krijgen. Een luxe voor Feyenoord dat dit kon”, constateerde Feyenoord-clubwatcher Dennis van Eersel bij FC Rijnmond.

Van Eersel zag Feyenoord in de tweede helft wel ver terugvallen en stelde dat de Rotterdammers wel een ideale gelegenheid hebben laten liggen om tegen het tiental van NEC aan het doelsaldo te werken. “Het tempo lag laag, met van kant naar kant wisselen speel je zo’n tegenstander uiteindelijk stuk. Dat deed Feyenoord amper. Aan het eind van de rit zou je jezelf voor de kop slaan als je op doelsaldo een of twee doelpunten tekort zou hebben.”

Dreigende Dilrosun

Volgens Thomas Verhaar zou Javairô Dilrosun wat meer krediet verdienen van trainer Arne Slot. “Dilrosun is dreigend naar het doel toe. Het kan nog altijd beter, zo is het in de kleine ruimtes nog lastig. Maar Dilrosun is een krankzinnig snelle speler, die veel dreiging naar de goal heeft. Alireza Jahanbakhsh is wat ongepolijst. Hij werkt hard, maar bij Dilrosun is het wat verfijnder.”

Wint Feyenoord ook bij FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Feyenoord kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie