Kranten loven Feyenoord en Kökçü: ‘Concurrentie weggevaagd’

Foto: Kranten loven Feyenoord en Kökçü: ‘Concurrentie weggevaagd’

Feyenoord pakte zondag de titel in de Eredivisie na een ruime overwinning op Go Ahead Eagles. De Rotterdammers worden maandag gehuldigd op de Coolsingel, maar de ploeg van Slot kan van de ochtendkranten al rekenen op lovende kritieken.

Formaliteitje voor Feyenoord

De Telegraaf stelt dat de wedstrijd tegen de Eagles slechts nog een ‘formaliteitje’ was voor Feyenoord. “In de al uren van tevoren gevulde Kuip wisten ze na een kwartiertje al dat de schaal kon worden uitgereikt. Oussama Idrissi opende het bal, Santiago Gimenez zette het stadion in vuur en vlam met de 2-0 en Igor Paixao zorgde na rust voor een zinderend slotakkoord.”

Het Algemeen Dagblad vond Feyenoord dit seizoen de duidelijke heerser in de Eredivisie. “We zullen ons een vrolijk elftal herinneren, met een geweldige spelmaker (Orkun Kökçü, red.) die niet te belazerd was het voortouw te nemen. Soms waren ze bijna overijverig. Je zou rustig kunnen zeggen: ze hebben gewerkt als paarden die de tram trokken. De concurrentie is werkelijk weggevaagd, op zo’n manier dat het consolideren van de titel een heel normale gedachte is.”

Leider Kökcü

De Turks international werd ook uitgelicht door De Volkskrant. “Het huidige Feyenoord wordt geleid door de 22-jarige middenvelder Orkun Kökcü, die als profspeler nimmer een ander clubshirt droeg dan dat van Feyenoord. De spelers met ervaring in topcompetities (Jahanbakhsh, Idrissi, Dilrosun, Hancko) flopten genadeloos in het buitenland.”

Trouw stond stil bij de situatie van Arne Slot, die volgens de krant kan rekenen op een nieuw topcontract. “De club beseft dat zijn marktwaarde aanzienlijk is gestegen. Een langjarig miljoenencontract gloort. Die financiële sprong voorwaarts, zijn heiligenstatus in Rotterdam en het vooruitzicht fors te mogen investeren in de spelersgroep maken het aantrekkelijk om te blijven, met zijn kinderen nog op de middelbare school.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Is Kökcü dit seizoen de beste speler van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie