‘Koopmeiners sloeg Ajax-aanbod af’

Foto: ‘Koopmeiners sloeg Ajax-aanbod af’

Teun Koopmeiners speelde in de jeugd voor AZ, maar had zijn jeugdopleiding ook net zo goed bij Ajax kunnen doorlopen. Op zevenjarige leeftijd kreeg de huidig Atalanta Bergamo-speler een uitnodiging van Ajax. In de ESPN-documentaire Grande Koopmeiners vertelt de middenvelder dat zijn ouders destijds bewust de brief hebben weggestopt.

Uitnodiging Ajax

In de documentaire vertelt Koopmeiners dat hij op zevenjarige leeftijd een uitnodiging had gekregen van Ajax. “Die brief is toen verstopt door mijn ouders, haha. Ik ben toen ook op die dag bij Ajax geweest, zo’n selectiedag en toen brachten mijn ouders dat als: Dat is gewoon een open dag, daar worden heel veel kinderen voor uitgenodigd en daar mag je gewoon naartoe.

Koopmeiners laat weten dat zijn vader goed de wetten van de topsport kent en daardoor nog niets in de uitnodiging zag. “Mijn ouders vonden mij op zevenjarige leeftijd nog wel te jong om daar al in te stappen.” Toen de spelmaker wat ouder werd, heeft hij wel naar de situatie gevraagd bij zijn ouders. “En vragen: Hoe hebben jullie dat als ouders tegengehouden? Maar je gaat er ook aan de andere kant over nadenken, hoe zij erin stonden.”

Doorbraak bij AZ

De Oranje-international heeft begrip voor het standpunt dat zijn ouders in die tijd hadden. “Ook omdat je achteraf kunt zeggen dat je via AZ een mooie weg hebt doorlopen en dat je het eerste elftal hebt mogen halen.” Het was volgens de middenvelder wel anders geweest als hij niet was geslaagd in Alkmaar. “‘Dan had ik tegen mijn ouders gezegd: Hoezo hebben jullie mij daar niet naartoe gestuurd? Maar ik heb hier nooit een gek gevoel aan overgehouden.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Moet Koopmeiners naast Frenkie de Jong spelen?

  • Ja, dat is de beste optie
  • Nee, liever De Roon
  • Nee, liever Berghuis
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie